[]

Husky Delirdi

3 Gün önce sokakta yaklaşık 1 yaşında tasmasız safkan dişi husky bulduk ve eve aldık. Aldığımızda yaralıydı. Şu an antibiyotik kullanıyor. 3 gündür çok sakin ve hareketsizdi. Bu akşam çişe çıkardıktan sonra evde yarım saat yalnız kaldı. Döndüğümüzde iki odadaki perdeyi yere indirip üstüne işemiş ve sehpaları devirip ortalığı kırıp dökmüş. Eve girdiğimde aşırı heyecanlı ve hareketliydi. Muhtemelen şakalaşıyordu ama kolumu da eğzına almaya çalıştı. Köpeği annem bakmayı düşünüyordu fakat yine böyle yaparsa muhtemelen vazgeçer. Ben de başka şehirde yaşıyorum ve bakma imkanım yok. Sizce neden böyle davranıyor ve ne yapmalı?




 
tanımadığı için sizi,evi şaşırmıştır.korkmuştur belki.


  • rock n roll  (20.10.13 23:25:57) 
ama 3 gündür evde ve çok uysaldı.


  • Cryptoricus  (20.10.13 23:28:21) 
sahibini istiyodur belki.


  • rock n roll  (20.10.13 23:28:55) 
hayvanı yormak lazım. enerji atması lazım o hayvanın.


  • kamile necaset  (20.10.13 23:32:23) 
3 gündür uysal ve sakin olması, bahsettiğin üzere antibiyotik ve yaralarından, ayrıca da başka bi eve gelmesinden dolayı olabilir. yaraları iyileşip, eve de alışmışsa eğer, enerjisini atamadığından ve tuvalet eğitimi varsa, dışarı çıkarılmamışsa bundan dolayı böyle yapmış olabilir.

Korkulucak bi durum yok bence. onunla vakit geçir ve belirli saatler koyup dışarıya gezmeye çıkarıp, yorulmasını sağla.
  • binboa  (20.10.13 23:35:08) 
fiziksel yaralarından ötürü yorgun düşmüş ya da sokakta gördüğü muameleden ötürü şok geçirmiş, insanlara güvenini yitirmiş olabilir. yeni yeni kendine geliyordur. bahsettiğiniz cins hayvanın düzenli olarak hareket etmesi gerekir. günlük 45 dakika-1 saat arasında iyice yorulması lazım. aksi takdirde bu enerjisini evde tüketmek isteyecek ve bu yaşadığınız sorun sürekli tekrarlanacaktır. bunlara ek olarak düzenli yemek ve disiplin konularına eğilmeli. en nihayetinde egzersiz ve disiplin sağlandıktan sonra da bol bol sevgi gösterirsiniz. hareket>disiplin>sevgi


  • ya ti krovat  (21.10.13 14:47:28 ~ 14:48:04) 
Köpeklerle ilgili fazla bilinmeyen şöyle bir gerçek var:

www.sallanankuyruk.com

Çözümü olan bir sorun, bir köpek eğitmenine danışmanızda yarar var.
  • spooky  (21.10.13 20:13:12) 
spooky'nin verdiği link'te de bahsedildiği gibi, hayvan muhtemelen yalnız kaldığından paniğe kapılmıştır. benim de 1,5 yıldır husky'm var, benden önceki sahibi sürekli yalnız bırakıyormuş ve eve döndüğünde benzer manzaralarla karşılaşıyormuş.
ısırma huyu maalesef husky'lerin çok zor vazgeçtiği bir şey. onlar için oyun oynamak demek ağızlarına alabildikleri her şeyi çiğnemek demek. saldırganlık değil ama sert oynamayı seviyorlar.
Anneniz bakmaya karar verirse ona büyük bir iyilik yapmış olur, ama her halükarda bir köpek değil, bir husky bakacak olmayı göze almalı.
  • constantina  (22.10.13 21:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.