[]

Ben ticaret yapmak istiyorum. Yol gosterebilecek olan

var mi? bugun hayatimda ilk kez bir sey sattim gittigidiyor'dan. baya zararli bir satis da olsa cooook eglenceli buldum bu isi ben. her zaman dusunmusumdur dropshipping olsun iste dealextreme falan oralardan bir seyler getirip satmak olsun ama gumruk sinirlari sagolsun pek yanasamadim. burada satilacak bir sey bulamadim daha dogrusu. cunku cok anormal bir rekabet var gittigidiyorda herkes en ucuza getirip en dusuk fiyattan satiyor. Satilmayan bulunmayan ama aranan bir sey olmali. Onu da kimse burada yazmaz heralde :)
satilan bilinen seyleri yapsam ama fiyati dusursem kargo masrafi, gittigidiyor un aldigi listeleme ucreti ve her satisin ustunden %10 komisyon zaten iyice sifirliyor kari.

ne yapayim ne onerirsiniz? Zaten 2 2bucuk ay sonra yurtdisina gidecegim.(kanada) Belki orada yasarken turkiye'ye bir seyler yollayabilirim oradan satis yapabilirim yani.

cok tesekkurler butun cevaplar icin!

 
bence çok zararlı bir satış oranın varsa hiç girme.

ha illa gireceğim diyorsan kanada'ya ihraç et türkiye'den. tekstil malları.
  • sen git ben geliyorum  (20.10.13 19:25:46) 
ticaret zor iş. ama illa düşünüyorsan, şu anki trend çinden mal getirip satmak. 1 milyoncu mağazaları yani.


  • cedex  (20.10.13 19:27:26) 
@sen git ben geliyorum tek bir satis yaptim oyle defalarca olmadi yani.. bir daha ayni seyi satma imkanim yok zaten elimde olan bir seyi sattim. elimden cikarmam gerekiyordu

tekstil olabilir tabi evet. amerika'daki kadar ucuz degil diyorlar ama bakalim gorecegiz.. bayagi uzak oldugu icin kargo vs. hesaplamak lazim. Gittigidiyor gibi sirketler satisi pazarlamayi kolaylastirsa da karsiligini fazlasiyla aliyor. Kendi siteni vs. kursan bu sefer bilgisayar bilgisi ve sermayenin artmasi lazim

@cedex evet trendin farkindayim bir suredir devam ediyor o trend ama dedigim gibi gittigidiyordakiler zaten en ucuzunu alip masrafi ustune koyup minimum karla satiyorlar. neden onlardan almayip benden alsinlar ki?
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.10.13 19:29:20 ~ 19:31:50) 
önce bi elma alıcan onu satıcan sonra kazandığın parayla iki elma alıcan sonra onları satıcan,sonra 3,4...


  • ganyotçu  (20.10.13 19:36:59) 
@ganyotçu elmanin bana maliyeti 1 liraysa minimum 1.01 e ya da 1.001e satmam lazim. millet 90 kurusa satiyor ama? 90 kurustan ucuza alir mi millet hic ayni elmayi? baslangici getirsem zaten sonrasi kolay :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.10.13 19:44:05) 
önce satıp sonra alabilirsiniz.
farklı sitelerden uzun kargo süresi sorun olmayacak ürünler için gittigidiyor'a ilanı verip satışı yaptıktan sonra diğer siteden direkt alıcının adresine sipariş verebilirsiniz.

  • milesh  (20.10.13 19:47:42) 
dediğin tarzda bir satış için insanların özendiği tasarım ürünleri uygun bence.

geçen gün bir tane web sitesi gördüm. bildiğimiz not defterinin kapaklarında 'more is more' gibi şeyler yazıyordu mesela ama işte 'cool' tabir edilen renklerde vs. ama 1 lira maliyeti olan defteri 15'e satıyordu. hakkında kısmında ingiltere'de üni. okuyan bir kızın girişim sayfasıymış. yani buna girişimcilik diyor.

insanlar şu anda bu tarz 'cool' gösteren şeyleri talep ediyor. bu tarz ürünleri kovalayıp satışını yapabilirsin.

bir arkadaşım mesela vintage tarzda ikinci el kıyafetler topluyor beyoğlu,eminönü civarı toptancılardan. sonra onları facebook sayfasından satıyor. çok iyi para kazanamıyor ancak sonuçta 0'dan var etti o sayfayı ve 0 bütçeyle, plansız yapılan bir proje olarak düşünürsen aslında muazzam bir başarı var ortada.

e-satış olayı aldı başını gidiyor ancak çok fazla isimsiz girişimci var piyasada. ithalat yapan oyuncakçılar vs. girdi piyasaya. satacağın ürün nadir olmalı ve sunumu çok iyi yapabilmelisin. ne bileyim postalarken kullanacağın üzerinde senin markanın adı yazan paketler falan yollayacaksın ki isim yapabilesin. bu arada bahsettiğim çocuk ciddi anlamda anlıyor satıştan, attığı her adımı çok emin atıyor. sen büyük düşünüyorsan; çok detaylı ve boşluksuz bir projen olmalı.

nakit temini hariç yardım edebilirim. istersen ulaş bana.
  • nodrap  (20.10.13 19:48:58) 
@straight gigolo evet onu daha once duymustum tesekkurler tavsiye icin :)

@milesh dropshipping o degil mi iste? onu dusundum de, eger satici gec gonderirse kargoda bir problem olursa..gumruge takilirsa vs. benim hemen cozemeyecegim herhangi bir sorunda benim guvenilirligim ayaklar altinda. guvenilirlik en onemli sey benim icin. onu goze alamadim
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.10.13 19:52:15) 
@nodrap evet haklisiniz. cok sacma bir durum ama satiliyor dogru.

hehe efenim melek yatirimci aramiyorum zaten burada tavsiyeler fazlasiyla yardim ediyor zaten :) mesaj atiyorum simdi
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.10.13 19:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.