[]

Göbek varken protein tozu almak

yaklaşık bir aydır haftada 3 gün spora gidiyorum. programım; 30dk bisiklet, 30dk yürüyüş sonra ağırlık çalışmak. bunu 3 gün sadece ağırlık diğer 2 gün ise 1'er saat koşu ve bisiklet olarak düzenlemeyi düşünüyorum.(edit: ek olarak sizce hangi program daha uygun) protein tozuna da yeni başladım. biraz göbeğim var spor öncesi ve sonrası protein tozu almaya devam etmeli miyim?




 
protein tozun saf whey(karbonhidrat minimum,whey maximum,şeker 0) ise bir sorun olmaz. ayrıca spor öncesinde besin değeri yüksek bir yemek yiyerek protein ihtiyacını karşılayabilirsin.


  • GibsonRules  (20.10.13 12:18:42) 
1 aydan itibaren protein alıcaksan senin iş yaş hacım. Sabret birazcık otursun vücut


  • denizrocket  (20.10.13 12:55:59) 
Proteine hemen başlanmaz birkaç ay geçsin öyle başla hurafeden başka bir şey değildir. Protein dediğimiz senin bir tane tavuk göğsü yemenle eşdeğer olacağı için ne demek istediğimi anlarsın


  • GibsonRules  (20.10.13 13:05:48) 
refik önce göbeği biraz indir.spora başladım protein tozu almam lazım kafasından kurtulun,protein tozu ilerisi için gerekli.öğünlerinde protein alımını biraz fazlalaştır sadece.zaten haftada 3gün yapıcan,çok da efor isteyen bi çalışma programı değil.

gereksiz alınan protein tozları karaciğer yorgunluğuna sebep oluyor.
  • ganyotçu  (20.10.13 13:47:33 ~ 13:47:52) 
protein tozu kullanan yurdum insanının vücudu hantal ve yağlı olur. Çoğu insan yaptığı sporu sadece iyi gorunmek adına yetersiz yapıyor, bu da kötü görünümlere sebebiyet veriyor: Çalı çırpı gibi bacaklar, yağlı bir gobek ve hantal bir ust beden. İri-yarı olmak fit bir bedene sahip olmak değildir. Bunun ayrımına iyi varmak lazım. Toz kullanmadan spor yapan insanlar yağsız ince bir bedene daha kolay erişir. Yok illa kullanacaksan da o içtiğini -artık nasıl olacaksa- tam olarak absorbe edeceksin.


  • dokuzeylul  (20.10.13 13:53:57) 
ya anlamadığım şey şu: bir aydır salona giden bir adam nasıl olurda supplement kullanmaya başlar? yani nedir seni bu duruma iten?

bırak o tozu, 2 ay daha devam et spora öyle başlarsın. göbekten önce düşünmen gereken şeyler var -toza başlamadan evvel-

gibsoncuğum, başlar başlamaz protein alınmaz. neden alınmaz? insanı tembelliğe iter. dediğin gibi bu adam tavuk göğsü yesin, besin düzenini oturtsun. oturtamazsa tembellik yapıp dayanacak protein tozuna. kardiyo yapıyormuş, ne güzel devam etsin. baktı vücut reaksiyon veriyor -ki bu üçüncü aya tekabül eder tahmini- o zaman supplement alımına başlar.
ayrıca tavuk göğsü ile protein tozunun eşdeğer olduğu tek yanları karşıladıkları proteinler. protein tozu kullanmayıp günde kilosunun 1,5-2 katı kadar protein alabilen bir insan kesinlikle supplement kullanmamalı. zaten bunu sağlıklı bir şekilde besinlerle karşıladığından hiç gerek yok.

edit. gibson, protein tozuna karşı olsam ya da önyargıyla yaklaşsam 3-4 kutu bitirmezdim. diğeri de yolda olmazdı. :)
benim demek istediğim göbeği olan ve bu spora yeni başlamış bir adamın o tozu almasına daha zaman var.
  • papillon7  (20.10.13 14:25:09 ~ 21.10.13 03:11:23) 
@papillon7 panpa şimdi sana kendimden örnek vereyim,ben bu işe başladığımda 52-51 kilo civarındaydım. metabolizmam roadrunner gibi hızlı,ne yersem anında yakıyordum. spora başladım ve ısınma evresi(1 hafta)biter bitmez protein tozuna başladım. başladığım günden beri vücudumu maksimum zorlayan bir antrenmanla çalıştım ve beslenme programımda baya iyiydi. ancak bu işi hakkıyla yapmak istiyorsa supplement alacak. günde 5 gram kreatin alması için kaç kg et yemesi lazım farkında mısınız? yada en basitinden sabah kalktığı zaman vücudu toparlayacak izole proteini nereden alacak bu vatandaş? protein tozuna bu kadar ön yargılı olmayın,dozunda kullanırsa ne karaciğeri ne böbreği yorar. ben 5 seneye yakın bir süredir protein tozu ve yanında ek supplement kullanıyorum. 2 ay önce check up'a girdiğim zaman tüm vücudumda ki organların inanılmaz sağlıklı olduğunu söyledi doktor. ben protein tozunu kas yapması için kullansın demiyorum,protein tozu sadece beslenmeye ek bir gıdadır.


  • GibsonRules  (20.10.13 15:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.