[]

Windows 8? Ne Yapmalıyım? Capsli

10 ay önce aldığım bilgisayarımda windows 8 yüklü geldi. herhangi bir cd veya cd key tarzı bir şey verilmedi. format gerektiren bir durumda şu şekilde yapabilirsiniz şeklinde bir uyarıda bulunulmadı. neyse, ben ne yapayım? yarın format ihtiyacı hissedersem ne yapabilirim? kurtarma bölümü diye 15,6 gblık bir yer var. ama ben o yeri bilgisayarım sayfasında bir disk olarak göremiyorum.

ek: windows derecelendirme 5,7 şeklide görünüyor. diğer veriler ve 10 üzerinden 6-8 arasında.


 
kurtarma bölümü nasıl kullanılıyor bilmiyorum, ama kendiniz windows'un yedekleme aracıyla harici bir diske yedek alabilirsiniz. Ha, onu yüklemek için yine windows dvdsi ya da flashdiskten boot etmek gerekecek, onun için yine korsan win8 indirmeniz gerekecek ama sonra yedeği geri alınca yine bu sisteminiz yüklenecek.

Yalnız 400mblık kurtarma bölümünde windows yoktur bence, windows8 3,4gb gibi bişeydi.
  • rodriguez2  (19.10.13 22:47:04) 
eğer sadece wndows 8 'e formatlayacaksan Ayarlar - Bilgisayar ayarlarını değiştir - Güncelleştirme ve kurtarma - Kurtarma kısmında ister sıfır format istersen de resim müzik videoların sabit kalacak şekilde bilgisayarı sıfırlayıp kurabilirsin.

Diğer Türlü laptopun markasına göre bilgisayar açılışında kurtarma bölümü vardır bir tuş kombinasyonu ile yazılımı çalıştırıp formatlayabilirsin.

Bir uyarı markanın kurtarma işlerinde eğer sonradan diskini ikiye üçe böldüysen o disktek her şeyi silip ilk haline getiriyor genelde ona dikkat etmen gerek.
Bu nedenle windowsun içindeki yerden yapmak daha iyi.
  • edip  (19.10.13 23:26:28) 
Yeni laptoplarda genellikle windows keyi biosa gömülü şekilde geliyor. (Yeni aldıgım laptopda öyle)


  • neronnuri  (20.10.13 00:02:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.