[]

Fazla uyuma problemi?

Normal bir insan günde ortalama 7-8 saat uyur fakat ben en az 10 saat uyuyorum. Her gün gece 12 de yatsam bile sabah uyanmam 10'u hatta bazen 11'i bile buluyor. Hayır ağır bir işte yapmıyorum.

Birkaç gün 8 saat uyumaya gayret gösterdim. 12'de yatıp sabah 8'de kaltım ama gün boyunca uykusuzluktan ölüyordum. Nasıl ben de normal insanlar gibi günde 7-8 saat uyurum? Ya da bu kadar çok uyumamın sebebi ne olabilir?


 
peki atıyorum gece 4te yatıp 12ye kadar uyuduğun zamanla, 12de yatıp 8de kalktığın arasında fark oluyor mu? ben mesela sabah uykusu severim, kaç saat uyuduğumdan çok sabah kaçta kalktığım önemlidir. böyle bi şey olabilir belki. yavaş yavaş kendini daha aza alıştırabilirsin diye düşünüyorum. ama bi anda 2 saat düşürmeye çalışma yani, daha küçük küçük azalt.


  • bxgx  (19.10.13 22:36:19 ~ 23:11:04) 
yok dostum 24 saatin herhangi bir diliminde uyusam dahi en az 10-11 saat uyuyorum.


  • dalessandro  (19.10.13 22:47:09 ~ 22:47:19) 
depresyon?


  • ontolojikkonular  (19.10.13 22:56:04) 
uyku apnesi olabilir öyleyse. bi kbb doktoruna görünmelisin, belki burun tıkanıklığın vardır.


  • bxgx  (19.10.13 23:10:43) 
ben de sabaha doğru yattığımda böyle oluyor. tüm gün uyuyorum. 4te yatarsam sabah öğlen 2den önce kalkamıyorum. bence bu alışkanlıkla alakalı biraz da bu aralar moralsizsen olabilir ya da moralsiz bi dönemden geçtikten sonra uyku miras kalmıştır.


  • kirazıseviyorum  (19.10.13 23:15:15) 
antidepresan kullanıyorsanız ondan olabilir.


  • reverse engineer  (19.10.13 23:23:37) 
uyku kalitesi ile alakalı kesinlikle. ilk önce yatağı, yastığı falan değiştirmeyi deneyin. fazla kiloluysanız obezite de bir nedendir. burun tıkanıklığı, burunda et varsa bir neden de o. boğazı tıkayıcı bir durum varsa(büyümüş bir bademcik gibi) o da neden olur. bunların yanında uyku apne sendromu denen hastalık da olabilir tabi ki. o hastalık da daha çok bunlardan dolayı oluyor gerçi.
uyku kalitesini artırmak için yaptığınız değişiklikler yine yeterli olmazsa burun ve boğazınıza bir göz atmak için bir kulak burun boğaz doktoruna başvurabilirsiniz.
google'dan uyku kalitesi nasıl artırılır falan diye yazarsanız yapmanız gerekenler büyük ihtimalle liste halinde çıkacaktır.
  • fayfim  (19.10.13 23:41:56 ~ 23:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.