[]

diş fırçalama

diş fırçalama sorusunu görünce aklıma geldi, sensödin tam koruma kullanıyorum ve bu ara dişlerimi 3 kere fırçalıyorum. sabah kalkınca, kahvaltıdan sonra, yatmadan önce. zararlı olur mu?




 
Dis mineni asindirabilirsin.
O kadar cok fircalamaya gerek yok. Asil temizlik dis ipinde bitiyor.

  • goldentitan  (19.10.13 02:37:09) 
Mine asindirmak kolay degil. Usulune uygun fircaliyorsan eger sorun olmaz. Kahvaltidan sonra ve yatmadan fircala. Iki gunde bir dis ipi yap. Macun cok onemli degil duzgun firca al.


  • bir ileti paylastim  (19.10.13 02:39:24) 
Gunde 2 kere fircalama ve 1 kere dis ipi kullaniminin ideal oldugunu soylemisti discim. Ve evet dis ipi cok onemli.


  • machine head  (19.10.13 02:50:40) 
mutlaka yumuşak uçlu kullan bir de white now ya da clinomyn gibi özel beyazlatıcılardan da uzak dur.bunlar gün aşırı belki olur ama sık fırçalamada sakatlık çıkarabilir.günde 3 kere fırçalanan diş sararmaz zaten kolay kolay.florüdlü şeyler kullanılabilir.

benim ön dişlerimin arasına ip girmezdi şimdi giriyor.sadece yemekten hemen sonra ve orta sertlikte fırça ile fırçaladığım için.tatlı falan yer yemez gidip fırçalama üzerine mesela.en kötü ihtimalle bi su iç.asitler mineyi yumuşatır orta ya da sert fırça vurduğun zaman mikro mikro kazırsın mineyi.

doğru fırçalamayı mutlaka öğren(bilmiyorsan).bu hem dişe zarar hem de diş eti çekilmesine etken.
  • aşksız prens  (19.10.13 06:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.