[]

Tv olayını nasıl çözerim?

Evimde uydu çıkışı var, sabit telefon almamayı düşünmüyorum.
Sorum şu: TV için uyduyu mu kullanayım yoksa Teledünya alıp hem internet hem HD yayın mı izleyeyim?
Uydu da kalsam interneti sabit telefon olmadan nasıl bağlatabilirim?
TV de almadım henüz, DVB-S dedikleri olay, hem teledünya hem de uydu için geçerli midir? Uydu hiç kullanmadım evimde, kablo tv kullandım yıllarca. Uyduda trt1'i açmak için 514, ntv açmak için 383...vb gibi kanalları ezberlemem mi gerekli?
Kafam çok karışık. Eskiden bi tüplü TV bi de antenle bu işler oluyodu. Hatta sigara jelatinini anten yapıp bir kaç ay TV izlemişliğim bile var. Şimdi yok 3D, wifi, Dahili uydu, 200 Hz, smart.....vb. Smartı kullanacaksam bu laptopu niye aldım? 3D maden baş ağrıyor niye 3D alıyosunuz mal mısınız? Ben TV de adam gibi görüntüde maç izleyemedikten sonra 400 hz altında TV ler neden var, kim satınalıyo bunları?
Bi televizyon 3500 TL eder mi arkadaş, psikoya bağladım yemin ederim. itt schaub-lorenz'den tornavidayla kanal aramış, kanal değiştirmek için yerimizden kalkıp televizyonun tuşlarına basmış bi neslin çocuklarıyız.

Bi akıl verin nan, zordayım :)
Bu koşullarda hangisi alayım, hangi sistemde internet bağlayıp ve hangi tv yayını alayım.

TV pek izlemem bunu da ayrıca belirteyim.

Takipteki TVler (Ocağıma incir ağacı dikecek bu fiyatlar):
www.teknosa.com
www.teknosa.com
www.teknosa.com
www.teknosa.com
www.teknosa.com

 
dsmartın yalın internet paketleri var. 10 lira fazla verip telefon hattı olmadan alabilirsin.
madem kablo tv şebekesi var, teledünya ve uydunet seçeneği daha iyi olabilir.
3d'nin baş ağrıtma meselesi kişiden kişiye değişiyor. bazısı diyor ki lgnin 3dsi bişey yapmıyor, samsungun 3dsi baş ağrıtıyor.
alacağın tvde dvb-c-s-t özelliği olsun. dahili olunca alıcının kutusuna gerek kalmıyor. fakat teledünya yada dsmart gibi paralı platform izlerim dersen modül alıp tvnin arkasına takman lazım.

karışık oldu biraz.
  • sutlu nescafe  (18.10.13 08:51:28) 
fiber internet bölgesindeysen superonline vb. fiber sağlayıcılardan telefon hattı olmadan internet alabiliyorsun bildiğim kadarıyla.

bazılarının başını ağrıtan 3d, active 3d. gözlüklerde kırpışma baş ağrısına yol açabiliyor. fakat passive 3d olan bir tv alırsan (mesela lg tvler böyle) bu durum oluşmuyor.

smart tv hem dlna vb. bir protokolle medya dosyalarını TV ekranında görüntüleyebilmeni, hem kullandığın diğer cihazlarla TV arasında etkileşim sağlayabilmeni hem de netflix, lovefilm vb. içerik sağlayıcıların içeriklerini TV ekranında görüntüleyebilmeni sağlıyor. Laptop elbette teknolojik olarak bunları ve çok daha fazlasını yapabiliyor ama bunları büyük ekranda yapmak için bu özelliklerin TV'de de olması lazım.
  • dirigeant  (18.10.13 09:19:16) 
Kanal numarası ezberlemen gerekmiyor, kendi listeni yapabilirsin. Yani istediğin kanalı istediğin sıraya koyman mümkün.
Gerisini okumadım.

  • late viper  (18.10.13 09:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.