[]

kırık diş

duyurunun yardımsever diş hekimleri;
pazartesi günü yemek yerken dişimin kırıldığını farkettim. dişin dolgusu düşmüş ve dolgunun çevresindeki parçalar kırılmış. etin dışında kalan küçük bir kesimi hala duruyor. zaten dolgusu düşmüş bir diş olduğu için çekileceğini biliyorum. ancak gittikçe yemek yemeyi (yanakta açılan yara ve çene kemiği ağrısı) zorlaştırıyor ve rahatsız edici oluyor. sizden ricam pazartesiye kadarbunun acısını dindirip yemek yiyebilmek için ne yapmam gerek?
bir de (yine üniversite hastanelerindeki suserlerin bilgisinin çok önemli olduğu bir durum) bu alçak dişin yerine implant yaptırsam bu bana ne kadar süreye ve ne kadar paraya patlar (alt çene 3 büyük azı dişi-emekli sandığı çalışan)


 
soruyla alakasız olacak ama, benim de üst azı dişimin büyük bölümü kırılmıştı, sadece bir yanının ufak bir bölümü sağlamdı. dişçi o bölümün üzerine -şu beyaz dolgu macunuyla sanıyorum- diş şekillendirdi. sizinki ne durumdadır bilemem ama olur da benimki gibi kurtulur diye doktor görene kadar kalan kısma iyi bakın derim.
geçmiş olsun.

  • manuel mandalina  (18.10.13 01:47:35) 
Dolgu dustu diye dis cekilmez. Disin durumunu gormeden bir sey de diyemedim. Ihmal etme git acilen.

Implant dusunmeni gerektiren nedir hemen anlamadim. Kanal tedavisi yapılır. Pin post kullanilir bir sekilde kalir agzinda.

Kendi disin implanttan daha kullanisli sagliklidir.

Ille implant diyorsan. Cekimden sonra 6 ay kemik iyilesmesinin suresidir. Sonra ameliyatla implant yapilir bir ay gibi iyilesmesi beklenir sonra proteze başlanır. Fiyatlar da 1200 1500 tlden baslar. Implanti devlet karsilamiyor ne olursa olsun.
  • bir ileti paylastim  (18.10.13 01:47:49) 
Ayrica 3. Molarsa o kadar takmana gerek olmayabilir de. Gormek lazim:)


  • bir ileti paylastim  (18.10.13 01:48:22) 
p.tesi'ne kadar o tarafla yemek yememeye dikkat etmek, çorba gibi sulu şeyler yemek kısa vadede çözüm olabilir.


  • naksidil  (18.10.13 02:00:27) 
@manuel mandalina; sanırım bu dişi kurtarmak mümkün olmayacak.

@bir ileti paylaştım; o dişe zaten kanal tedavisi uygulanmıştı. kaldı ki kırılan parçanın kenarları da siyahtı. implant en azından sağlam biçimde görevini yapar. daha kimbilir kaç sene kullanacağım ben o dişleri. sağlık deyince para harcanıyor işte. bir de o taraftaki büyük azıların hiç biri yok. ikisi de daha önceden çekilmişti.
  • tururo  (18.10.13 02:01:43) 
Olay saglik deyince para harcamak değil aslinda. En ucuzu bir firca bir macun ve gunde 6 dk.

Kanal tedavisi de varsa o dise pin yapılabilir. Hekiminize sorun ve cektirmek son care olsun. Ama sanirim agiz hijyeni pek iyi değil. Implant da yaptik oldu artik bitti diye olmuyor malesef. Iyi bakmadiginiz zaman normal disten bile daha cabuk sıkıntı olabilir.
  • bir ileti paylastim  (18.10.13 02:08:46) 
pazartesi izin alıp oturacağım dişçi koltuğuna zaten.
diş zayıflığı anneden. bizim valide sultan da 25 yaşında kanal tedavisi yaptırmak zorunda kalmış. diş hassaslığı var,bir hafta fırçalamasam hemen çürüme var, yapılan anestezinin 20 dakikada etkisini kaybetmesi var (tam diş çene kemiğinden ayrılırken anestezi etkisini kaybediyor dişçinin bekleme salonu da bir dakikada boşalıyor). implantı biraz da o yüzden istiyorum.

  • tururo  (18.10.13 02:18:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.