[]

ebay uzman sorusu

bir ürün için en yüksek bid'i verdim ve kazandım (öncesinde shipping'de türkiye sayılmamıştı, "not shipping to turkey" değil "may not shipping to turkey, contact seller" yazıyordu. o yüzden bid verebildim) neyse kazandım dediğim gibi, bu durumda ebay satıcıya kendi bir mesaj gönderiyor(muş), toplam tutarı güncellesin, shipping'i de dahil etsin diye. adam (çakal) güncelledi fakat ürünün kendi fiyatı kadar bir shipping çıkardı (ürün $45, shipping $39) ben de mesaj attım, bu shipping'i istemiyorum, daha ucuz, doğru dürüst bir shipping belirle, toplam tutarı tekrar güncelle diye.

soru şu, adam hayır efendim güncellemiyorum fiyat bu derse ben bu alışverişi -sorunsuzca- iptal edebiliyor muyum?


 
eğer güncellemezse irtibata geçip onun bundan feragat etmesini istemek daha mantıklı geldi bana. bidlemeden önce sormak lazım. yoksa ürünü alıp vazgeçmek karneye yazılır zannediyorum..


  • her giriste sifresini unutan adam  (18.10.13 01:37:55) 
shipping'i gördükten sonra fakat satıcıya mesaj atmadan önce "cancel this item"a basmıştım, bir ekran çıktı, karneye yazılmaması için önce satıcıya mesaj atmam ve durumu anlatmam gerektiği yazıyordu. ben de bunun üzerine mesaj attım. iptal edebilmek için cevap yazmasını beklemek durumundayım sanırım öff ne salak bir durum ya ):


  • weeping guitar  (18.10.13 01:49:24) 
$39'dan $21'a düşürmüş şimdi, yine mesaj attım dedim $10'ın altına çek bakalım ne olacak ((:

edit: bu arada ebay'de böylesi çakalllıklarla ilgili mutlaka okunması gereken bir kaynak: www.ebay.com
  • weeping guitar  (18.10.13 03:16:28 ~ 03:17:52) 
buna karşı sıralamayı shippingi sahil ederek yapmaya başlamışlardı.. satıcı göndermezse negatif feedback almak dışında bir yaptırım yokken alıcı vaz geçince kısıtlamalar gelebiliyor. üstelik eğer ürünü almaz üstüne sadece negatif olsun diye yorum yazarsanız bu da silinebiliyor ebay tarafından..


  • her giriste sifresini unutan adam  (18.10.13 13:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.