[]

Latex ile cv oluşturmak ve windows'ta latex kullanımı

Merhaba. Latex konusunda bir bilgim yok. CV'yi latex ile hazırlamak istiyorum. Sormak istediğim, latex için gerekli programları kurduğumda bu programlar bana cv için hazırlanmış şablonlar mı sunuyor yoksa oturup benim mi hazırlamam gerekiyor bu şablonları kodlar vs. aracılığıyla? Eğer benim hazırlamam gerekiyorsa, hiç bilmeyen birisi işi çözebilir mi? Sanırım diğer seçenek de netten bulup indirdiğimiz şablonları düzenleyip kullanmak. O nasıl olur acaba?

Diğer konu ise, Windows'ta latex'i nasıl kullanmaya başlayacağım? Miktex'i indirecceğim anladığım kadarıyla ve bir de editör? kısaca ve sırayla anlatabilen olursa hoş olur.

Şimdiden teşekkürler.

 
önce miktexi kurup daha sonra derleme için windows programlarından herhangi birini kurman gerek. ben winedt kullanıyorum sende bunu kullanabilirsin. winedt i de kurduktan sonra sayfa düzenini harf puntosu gibi ayarları kod girerek ayarlayabilirsin.

tr.wikibooks.org
home.anadolu.edu.tr
www.asuyatuyolar.org
www.artofproblemsolving.com:Layout

yukarıdaki siteleri inceleyebilirsin. googleda ufak bi aramayla bu konuda onlarca döküman bulabilirsin. ama matematiksel birşeyler yazmayacaksan sadece bir cv için latex e hiç girme derim. daha sonra öğrenmek için inceleyebilirsin ama.
  • banx  (17.10.13 23:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.