[]

Bu adamın süt hakkında söyledikleri doğru mu ?

Facebookta, veganların bir sayfasını gezerken bu videoya denk geldim. Süt, kalsiyum veya protein açısından o kadar önemli değil mi gerçekten? hatta adam direkt olarak yetişkinler için zararlı diyor. ibrahim saraçoğluna ve türevi alternatif tıpçılara güvenmediğimden pek inandırıcı gelmedi söyledikleri. özellikle bir hekimden veya konu hakkında bilgili birinden yanıt alırsam çok iyi olur.




 
  • birisi.  (17.10.13 04:23:22 ~ 04:23:45) 
demek istetiği şey muhtemelen, memelilerin belli bir süreden sonra süte ihtiyacı olmadığı.
bir de çoğu yetişkinde laktoz intoleransı var.
ve dahası uht sütlerde bütün besleyiciliği gitmiş oluyor.

ama zararlı demek bambaşka.
  • goldentitan  (17.10.13 04:23:42) 
kim olduğunu hatırlamıyorum ama ben de peynir, yoğurt gibi süt ürünlerinin sütten daha faydalı olduğunu duymuştum bir doktordan. sütün zararlı olduğunu sanmıyorum, yani umarım değildir, su içer gibi süt içtim zira yıllarca.


  • falafila  (17.10.13 04:54:21) 
eksisozluk.com

şimdi bu adamı ciddiye alıcaksanız dükkanı kapayıp gidin. türkiye'de çoğunluk süt içince karın ağrısı filan çekmiyor. hangi dünyada yaşıyor çok ilginç. muhtemelen yine 10. sınıf magazin dergilerden ettiği bilgiyi satmaya çalışan bir ekşici ile karşı karşıyayız.
  • kamile necaset  (17.10.13 09:51:50) 
işallah öyledir la.

20 senedir süt içmiyorum. annemin dırdırından hala kurtulamadım amk.

inş dedikleri doğrudur da anneme gösteririm.
  • contavolta  (17.10.13 10:40:13) 
Siyahlarda ırksal beslenme alışkanlığından dolayı süt yani laktoz sindirimi zordur. Karın ağrısı çekerler. Mehmet oz söylemişti. Biz de sorun olmaz.


  • kelepir  (17.10.13 12:21:27) 
laktoz intoleransı varsa süt ürünleri tüketilebilir. Laktoz intoleranslıların peynir, yoğurt tüketmesinde herhangi bir sorun yoktur genelde. İlla süt içmek istersen laktozsuz süt içebilirsin. Soya sütü içebilirsin ki kalsiyum ekleniyor bunlara.


  • pronefroz  (17.10.13 19:35:17) 
bahsettiğiniz doktorun ne söylediğini bilmiyorum fakat inek sütünün birçok zararı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek, doktorların düşünceleri de giderek değişiyor; hayvansal maddelerin kutsal kabul edilmesi gibi bir tabu yüzünden uzun süre yapılmamış çalışmalar yapılıyor artık.

okumak isterseniz:
www.doktormurat.net

ayrıca Murat Kınıkoğlu'na sorunuz varsa sormak için şu gruba katılabilirsiniz:
www.facebook.com
  • insaniz iste  (01.05.15 12:46:03) 
Süt 2 yaşından büyük kimse için uygun bir ürün değil, zira içindeki süt şekeri/laktoz vücut tarafından sindirilemiyor. O da sindirim bozukluklarına yol açıyor. Ayrıca protein değeri de karbonhidrat miktarı yanında çok düşük kalıyor. Onun dışında bu sütler zaten UHT işleminden geçtiği için de içinde herhangi bir faydalı besin değeri kalmıyor. Bu anlamda süt tüketmek son derece gereksiz bir olay. Protein ve kalsiyum için süt tüketmek yerine peynir yemek daha faydalı. Şimdi "Piyasada laktozsuz süt var ama, o zarar vermez ki" diyenler çıkabilir fakat Laktozsuz Süt diye bir süt türü yok. Takdir edersiniz ki sütün içinden laktozu çekip almanız teknik olarak mümkün değil. Laktozsuz Süt denilen şeylerin içine laktozu parçalasın diye ekstra Laktaz enzimi katılıyor, bu da laktozu sindiremeyen vücudu ittire kaktıra laktozu sindirmeye zorlamak gibi bir durumu ortaya çıkarıyor. Sırf süt tüketmek için vücudu bu kadar zorlamaya hiç gerek yok.


  • angelus  (01.05.15 13:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.