[]

Kel olmaktan kurtulmak

ailemde kellik çok fazla var, babam kel. Benim alnım kendimi bildim bileli çok açık ama şu an için ilerleme yani dökülme yok. Birkaç sene içinde başlayacağını biliyorum çünkü abimde de böyle oldu. Ne yapayım hangi ilaçları yada bitkileri kullanayım sizce saçlarımın dökülmesini engellemek için? En azından 10 sene falan.




 
birsuru ilac ismi yazarlar verdigin parayla kalirsin. bak bi rahatsizlik olur vucutta gecici dengesizlik olur durdik yere sacin dokulur ona ilac cozum olabilir. ama irsi olan biseye cozum olamaz kesin cozum istiyosan dokulunce sac ektir. bazi arkadaslarim.kullandi aynen devam etti dokulme ama adamlar azaldigini iddia ediyordu. o da psikolojik tabi. bilmemkac yuzlira verince bi sete:))


  • ergenpezeveng  (17.10.13 02:38:11) 
maalesef cözümü yok bu isin.


  • serabetan  (17.10.13 10:04:57) 
Genetik olduğu için yapacak bi şey yok. Dökülecek saç kafada durmaz.


  • kelepir  (17.10.13 12:12:50) 
tamamen önlemenin bir yolu yok ama geciktirebilirsin. bu gecikmenin süresi de kişisel parametrelere dayanıyor.

temel olarak minoxil kullanabilirsin.

haftada 1-2 kere de yağ karışımı(badem, susam, evigen, bepanthol) kullan.
kozmetik şampuanlardan uzak dur, bebe şampuanı bence en doğal olanı ya da bitkisel şampuan kullan. çok sıcak su kullanma, fırça kullanma.

saç, tırnak için gerekli olan elementlerden çinko, biotin ve b12 vitaminlerini saydır, azsa hap kullanabilirsin. fazlası da zarar olmaz idrarla atılır. belki karaciğerini yorar ama 1 biradan fazla değil.

son çare olarak finasterid var. bu etken madde proscar(5mg) ve propecia(1mg) ilaçlarında var. bulunuş hikayesi şöyle; proscar kullanan prostat hastalarında saçlarında artış gözlemliyorlar neden derken dökülmeye sebep olan DHT'yi inhibe ettiğini buluyorlar. Bu buluştan sonra da saç dökülmesi için kullanılacak olan 1mg'lık "propecia"yı piyasaya sürüyorlar. proscar ve propecia'nın ikisi de aynı şey. proscarı bölüp kullanabilirsin. çok daha ucuz. ama burda dikkat etmen gereken şey finasterid'in cinsel isteksizlik, iktidarsızlık gibi yan etkileri olabileceği.

yukarda yazılanların hepsini uyguladım. 18 yaşından beri saç dökülmem vardı, 20 yaşında bu işlere sardım, herkes tamamen dökülecek sanarken hala tatmin edici bir seviyede duruyor.(25deyim) biraz sabır ve devamlılık işi. yaklaşık 1 sene kadar proscar kullandım yan etki yaşamadım, sonra bıraktım şu an proscar kullanmıyorum. dediğim gibi kullanacaksan en son çare olarak onu kullan.
  • ilkot  (17.10.13 15:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.