[]

Böbrek kanseri yaşama oranı? Tedavi Süreci?

Arkadaşlar bir tanıdığım böbrek kanseri olmuş. Tümör varmış böbreğinde. Karaciğere ve kemiklere de sıçramış. Pazartesi ameliyat olacağını söylediler ama ne ameliyatı olduğunu da anlayamadım. Ayrıntılı konuşamadım da. Şu an kafam çok bozuk. Şimdi bu kişi ölecek mi? Yaşama ihtimali nedir? Aranızda doktor yok mu arkadaşlar?




 
kanserlerde metastaz dedikleri senin sıçrama dediğin mevzu önemli bir evredir. yaşın kaçtır, bu meseleyi nereye kadar götürürsün bilmem. güçlü bir kanser adayıyım. annem beyin kanserinden öldü babam bağırsak kanseri halen (3. ameliyatı oldu, 4e gün sayıyor). genetik aktarımlı kanser teşhsi konduğundan ve ben de sigara gibi stres gibi kanserin pek sevdiği şeyleri sevdiğimden bu guruptayım. senin olayda durum iç açıcı değil. ancak rızık Allah'tan. Vadesi dolmadıysa işte babam örneği. teşhis konulduğunda evre 3e yaklaşmıştı (4 evre üzerinden analiz ediyorlar bu işi). halen devam ediyor iş güç ana avrat düz gidiyor.
tabi bu benim yorumum moral bozma. doktor değilim. yayılımın sıçramanın düzeyi şekli nedir? bunlar da önemli olabilir.

  • fempusay  (17.10.13 01:31:39 ~ 01:33:18) 
allah tüm hastalara acil şifalar versin kardeşim. inşallah bir an önce iyileşir...


  • pek vokal  (17.10.13 01:40:30) 
kardeş seviyesini falan bilmiyorum. dayım benim bu kişi. ölürse annem de gider üzüntüden. ne bok yicem bilmiyorum.


  • dergus  (17.10.13 01:44:10) 
Kanser tek bir hastalık değil. Çok kalabalık bir hastalıklar grubunun genel adı. Vücutta 100


  • compadrito  (17.10.13 02:31:13) 
Elim yanlışlıkla cevabla'ya değdi, telefonda...

Vücutta misal 100 çeşit doku varsa bin çeşit de habis hastalık var. Bunların her birinin huyu, suyu farklı.

Hastalığın nasıl seyredeceğini etkileyen onlarca faktör var. Yaş, genetik, cinsiyet, sigara, beslenme, moral-maneviyat, karakter, kimyasallara maruziyet, alkollü içki, şişmanlık, zayıflık gibi. Bi de çok az şey biliniyo hâlâ. Bu iş hâlâ emekleme devresinde ve deneme yanılmayla, el yordamıyla yol alınıyo. Falanca ilaç, filanca ilaca nazaran bir ay daha uzun yaşattı diye ümitlenecek hâldeyiz, o derece!

Hâl böyleyken, doktorun ağababası gelse, bu miktarda bilgiye dayanarak sağlıklı bi değerlendirmede bulunamaz.

Genel olarak, karaciğer ve kemik ömrü kısaltan sebeplerdir ama çok genel olarak! Çünkü kişiden kişiye de değişir.

Allah beterinden saklasın. Annenize destek olun.
  • compadrito  (17.10.13 02:43:30) 
yaşım da 40 bu arada on yazmamışım. müdür eninde sonunda herkes ölüyor da insan kendini ölümle bir anda karşı karşıya kalınca şok oluyor. atlatır dert etme elbet üüzülecek annen herkes üzülüyor. sen de üzüleceksin. normali bu insan olmanın.
ayrıca dediğim gibi adamın yiyecek ekmeği vardır belki daha dünyadan bakarsın benim dediklerim palavradır, devam eder nasiptir bilemezsin ;)

  • fempusay  (17.10.13 02:55:00) 
kanserin turu, egilimi vs önemli ama anlattigin kadariyla durum kötü.


  • ceycey e  (17.10.13 11:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.