[]

biceps tendiniti

sağ kolumda biceps tendiniti var. doktorun verdiği ilaçları düzenli kullandım, buzla masaj yaptım, spora ara verdim, düzelme olmadı. bunun üzerine 20 seans fizik tedavi gördüm, yine pek düzelme olmadı. 7 yıldır fitness ve vücut geliştirme ile ilgileniyorum. muayene olduğum doktor ve fizik tedavimle ilgilenen fizyoterapist, genelde yaşlılarla ilgilendikleri için, benim durumumu tam olarak anlayamıyorlar. negatif curl yapsam bicepse faydalı olur mu?, diyorum, cevap alamıyorum. onlara kalsa, 1 yıl, 1 kiloluk ağırlıkla kuvvetlendirme çalışması yapmam lazım. normalde tenis oynardım, yüzerdim, aktif bir hayatım vardı. şimdi, gömlek giyerken bile kolum acıyor. "tenis" diyorum, oynama diyorlar. "yüzme" diyorum, yüzme diyorlar. eee tamam da, ne zamana kadar?
bir de spor hekimine mi görünsem acaba? onlar, bu konuda daha mı tecrübeli olurlar?
aranızda bu rahatsızlığı geçirmiş olan varsa, tavsiyelerini bekliyorum.


 
zamanında çok spor yapmış biri olarak söyleyeceğim şu ki, ağrın varsa spor yapmayacaksın negatif curl olsun başka bir şey olsun dinlenecek o kol zorlamamalısın daha fazla. bilek güreşi milli takımında bir abimiz vardı onun başına gelmişti böyle bir durum bir yılı aşkın bir süre dinlenmiş ve glucosamine tarzı şeyler kullanmıştı tam emin değilim kıkırdak için bir şey bu ama o arada kullanmıştı bir şeyler.bir de baya bir spor yapamamıştı. imkanın varsa fizik tedaviye devam et yine en çok o iyi geliyor. spor hekimi bulursan görün tabi her yerden fikir almak lazım.


  • monkey  (16.10.13 23:47:35) 
Ben şu ana kadar spor kaynaklı bir rahatsızlık ile "spor dışı branşı olan doktora" giderek tedavi olan sporcu görmedim ve duymadım. Spor dışında branşı olan bütün doktorlar "spor yapma" demeyi ve sınırsız dinlenme vermeyi çözüm olarak görürler, o sınırsız dinlenme de bitmek bilmez.

Bundan 10-11 yıl önce antrenman yaptığım salondaki bir arkadaşın önkolunda tendinit oluştu. Aynı senin gibi uzun süre ara vermesine rağmen geçmek bilmedi ve spor hekimi olmayan doktorlar antrenmanları süresiz bırakmasından başka da çözüm getiremediler. Sonunda Ankara'da bir spor hekimi buldu, sanırım VG federasyonun doktorlarından birisiydi. Tendona çok yakın bölgeye steroid ve ağrı kesici karışımı enjekte ederek birkaç seansta tedavi ettiler. Ağrı kesici günlük yaşamını rahatlatmak için, steroid de tendonu güçlendirip tedavi etmek maksadıyla enjekte ediliyor.

Şimdi internette arama yaptım: emedicine.medscape.com

Burada da uzun dinlenme periyotlarında geçmeyen biceps tendiniti için aynı çözüm önerilmiş ve hatta enjekte edilen ilaçların isimleri de verilmiş.

Şurada da detaylı incelenmiş ve aynı şeyden bahsedilmiş: www.aafp.org

Ben bu ilaçları bulup tendonuna vurdur demiyorum. Ama spor hekimi bulamazsan bile, aklı başında bir akademisyen bulup verdiğim link'teki makaleleri göster ve fikrini al. Hayır diyeceğini zannetmem.

Geçmiş olsun.
  • hiko seijuro  (17.10.13 00:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.