[]

15 aylık bebek hastalık

Bizim ufaklık biraz rahatsız.3 gündür ateşi var 37-38.5 arasında gidip geliyor.

İlk doktora gittiğimizde , boğaz, kulak ve ciğer ile ilgili bir sıkıntı olmadığını ateşin takip edileceğini sebebin sonradan ortaya çıkabileceğini söyledi.

Pedifen ve tylol ile ateşini indirmeye çalıştık.Sonrasında pedifen içtikten sonrasında kusmaya başladı.Sesi kısılmaya ve öksürmeye başladı.

Tekrar doktora gittiğimizde boğazında enfeksiyon olduğunu söyledi.Bir tane antibiyotik iğne yaptı , sonrasında ise herhangi bir antibiyotik ilaç yazmamış.Burun spreyi ve şurupların ateşi düşürememesi ihtimaline karşı fitil verdi.Eğer 2 gün içinde ateş düşmesse gelin 3 gün boyunca iğne yapılacak dedi.

Şimdi benim merak ettiğim boğaz enfeksiyonu Antibiyotiksiz nasıl çözülecek ? Ateşi düşürmek ne kadar etkili olur ?

Çocuğun sesi çıkmıyor artık , bağıra bağıra ağlıyor ama sesi çıkmıyor , o kadar tahriş olmuş durumda.

Konuşmaa esnasında suprax şuruptan bahsetti ama reçeteye yazmamış . Tekrar gidip yazdırmak gerekir mi ?

 
geçmiş olsun. sorularınızın bazılarını cevaplayabilirim;

*boğaz enfeksiyonu antibiyotiksiz nasıl geçecek?
antibiyotik enfeksiyon çözücü bir ilaç değildir. antibiyotikler bakterilerin üremesini durdurur ya da bakterileri öldürür. eğer enfeksiyona sebep olan şey de bakteri ise, bakterilerin ölmesiyle beraber enfeksiyon da yavaş yavaş ortadan kalkar. boğazdaki enfeksiyonlara ise bakterilerden çok virüsler sebep olur ki bu durumda antibiyotikler yararlı değil zararlıdır.

*virüs mü bakteri mi nasıl ayıracağız?
-bu iş tıp camiasında sıkıntılı işlerden biri. güzel bazı yöntemler var ama rutinde kullanılmıyor. kan testi yapıp değerlere bakılarak öngörmek de mümkün ama o yaştaki bir bebekten almazlar genelde (anneleri de istemez)
-ateş takibi yapılarak ayırt edilebilir. 3 günden uzun süren yüksek ateş(38 ve üstü) genelde bakteriyeldir.

*yaptığı antibiyotik depo penisilindir büyük ihtimal. boğaz enfeksiyonlardan sonra oluşan kalp hastalıklarını engellemek için yapılır. gayet mantıklı bir davranış çünkü boğazındaki virüs ya da bakteriler çocuğunuzu öldürmez ama kalbini tutarsa büyük sıkıntılar doğurur.

*tylol da çocuklar için zararlı maddeler var (psodoefedrin), ben olsam kendi çocuğuma içirmezdim.

*Ateşi düşürmek ne kadar etkili olur?
-ateşi düşürmek enfeksiyonu tedavi etmez, aksine ateş enfeksiyona sebep olan bakteri ya da virüslerin daha kolay öldürülebilmesi için yükselir zaten. vücut kendini savunuyor yani ateşi yükselterek. ama çocuğunuz huzursuz olacaktır ateşi yükselince, ya da çok yükselirse ateşli havale geçirebilir. o yüzden ateş düşürücüler kullanılır.
  • the kene  (16.10.13 13:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.