[]

dizel otomobile nasıl benzin alınıyor ?

Pompacı aracın dizel olduğunu nasıl anlıyor ?




 
1-sesinden
2-arkasında bulunan dizel ibaresinden. (cdti,tdi,tdci vb)

  • gochebe  (16.10.13 01:08:36) 
arkasında derken ?


  • fuskiyenin oglu  (16.10.13 01:09:47) 
Benzin deposunun kapağında yazar genelde. Ben de arkadaki tdi, tsi'dan falan anlar diye düşünürdüm eskiden.


  • aguilas negras  (16.10.13 01:09:53) 
kapakta işaret eder şu mazot diye. bir de dizel egzostların ucu aşağı kıvrık olur ;)


  • fempusay  (16.10.13 01:14:07) 
peki dizel araca yanlış yakıt koyarsa noluyo*


  • fuskiyenin oglu  (16.10.13 01:15:01) 
Bazı modeller vardır ki çoğu dizel olmasına rağmen az sayıda benzinlisi piyasada gezinir. Bu şekilde yıllar önce bir tanıdığa verdiğimiz benzinli wv jetta'ya (80 model) mazotu doldurmuşlar. Aylarca beyaz duman atmıştı araba.

Özetle pompacıya bırakmadan söylemekte yarar var.

Yeni araçlarda ise (sanırım hepsinde) yakıt deposunda uygun yakıtın ne olduğu yazar. Hatta bazı modellerde Euro standardı bile belirtiliyor kapağın içinde.
  • carpenoctem  (16.10.13 01:15:30) 
1- Yeni araçlarda yakıt kapağının arkasında dizel ibaresi oluyor ama eskilerde ve filo araçlarında olmayabiliyor.

2- Ayrıca tdi, tdci, tsi vs. arkada da yazmayabilir. Mesela benim aracım dizel olmasına rağmen arkasında dizel olduğunu belirten hiçbir ibare yok.

3- Dizel olmasına rağmen, benzinli araçtan farklı ses çıkartmayan motorlar da mevcut.

Yani pompacının elinde hiçbir veri olmadığı zamanlar oluyor. Zaten bu nedenle dizel araca benzin basan pompacılar veya belirtmeyip benzin alan dikkatsizler mevcut. Yaşanıyor bu tip olaylar.
  • hiko seijuro  (16.10.13 01:17:36) 
Eski çalıştığım şirkette, birisi kendisine tahsis edilmiş dizel şirket aracına kaza ile benzin almıştı. Bizimkisi belirtmemiş, pompacı da sormamış ve araç benzin ile doldurulmuş. 500 metre bile gidemeden motor ve filtre sistemi komple dağalıyor elbette.

Sonuçta aracın tamir masrafının yarısı bizim şirket çalışanına ödettirildi, diğer yarısı da benzin istasyonu tarafından karşılandı.
  • hiko seijuro  (16.10.13 01:27:43) 
yanlış bilmiyorsam pompa ağızları farklı olmalı ya.. ama burdaki yorumlara göre değilmiş.. öyle bişe kalmış aklımda ama nedense..

ayrıca ayırt edebilmek için, devir göstergesine bakın, maksimum 7bin falansa dizeldir..

dışarı verdiği sesten anlamayan erkek değildir ayrıca..
  • kveldulv  (16.10.13 02:05:54) 
@kveldulv

Benzin pompa ağzı dar. Dizel pompa ağzı geniş. Bu nedenle dizel yakıt tankının geniş ağzına daha dar ağızlı olan benzin tabancası girebiliyor. Ama dizel tabancasının ağzı geniş olduğu için benzin yakıt tankına oturmuyor, giremiyor.

Kısaca dizel otomobile benzin koyarsın ama benzinliye dizel koyamazsın.
  • hiko seijuro  (16.10.13 02:20:59) 
Polis arabaları gibi gır gır yapıyorsa dizeldir. BMW 5 serisi bile o sese çözüm bulmuş değil :)


  • Gkcn  (16.10.13 10:11:45) 
Benzinliye de mazot koyulabiliyor. Bizim benzinli octavia'ya yanlışlıkla 3-4 litre mazot koymuştu pompacı. Sonra servisi aradık depoyu fulleyin arada kaynar dediler. :)


  • oziloz  (16.10.13 11:37:22) 
@oziloz

Hangi akaryakıt zinciri ise tebrik etmek lazım kendilerini tasarımlarından ötürü.

Benzinli aracı dizel ile doldursanız bile, motor dizel yakıt için yeterli sıkıştırmayı sağlamayacağından dolayı araç çalışmaz. 3-4 litre ise zaten problem yaratabilen bir şey değil.

Ama dizel motora koyulan benzin öyle değil. Benzin yakıtı dizel motor içinde yanlış zamanlı patlar ve dağıtır pistonları. Onu geçtim yağlama yapamaz ve aşınmadan piston yuvalarını dağıtır. Her şeyi geçtim, filtre sisteminin amına koyar afedersiniz.
  • hiko seijuro  (16.10.13 12:05:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.