[]

Neden Kurbana Katliam gözüyle bakıyorsunuz ?

Kurbana katliam gözüyle bakanlar neden öyle diyorsunz ? Mesela Yılbaşında hindi kesiliyor ,bu din için ve fakir insanlarda et görsün diye yapılan bir iyilik aktivitesi sonuçta.... Saygı duysanız çok şey mi istiyoruz ?




 
sokak ortasında,kör bıçakla hayvanı bağırta bağırta kesenlere,ortalığı kan gölüne çevirenlere,kurban atıklarını ortada bırakanlara,çoluğun çocuğun gözünün önünde kesenlere bir de çoluğun çocuğun alnına kan sürenlere lanet ediyorum,saygı duymuyorum,saygı duyana da saygı duymuyorum.umarım o etleri yerken geberirler.


  • rock n roll  (15.10.13 14:39:01 ~ 14:39:52) 
çünkü kesilen kurbanlar genelde fakirlere veya açlara gitmiyor, konu komşuya gidiyor. yani normalde de et almaya gücü yeten insanlara.
normal zamanda bir fakiri doyurmak akıllarına gelmez, kurban gelince gösteriş olsun diye kesim yapılıyor ezberden ve ihtiyacı olan kişilere verilmiyor. ben ona kızıyorum. Ve zerre kadar saygı duymuyorum.

  • innerbliss  (15.10.13 14:41:18 ~ 14:42:52) 
@rock n roll zaten ben de karşıyım sokak ortasında hayvan kesilmesine ama sonuçta usulu oyle kesilmesi lazım ve bu dini bir ritüel kurban kesim merkezlerinde dine uygun kesimle kesilebilir .Yani düzgünce kesilen kurbanas saygı duymak zor olmamalı ...


  • lawist  (15.10.13 14:43:26) 
Fakir insanların etten daha oncelikli ihtiyaçları var bence. Para olarak yardım edersen olmaz illa ki hayvan kesmek zorundasın şeklinde bir mantık bana hiç mantıklı gelmiyor.

Ibrahim oğlunu kurban ederken para mı varmış da yok para olmaz illa hayvan keseceksin deniliyor?
  • arma aski  (15.10.13 14:44:18) 
usulü nasılmış anlayamadım?fakir birine gitsinler senin neye ihtiyacın var,şu parayı sana vereyim desinler,daha büyük sevap


  • rock n roll  (15.10.13 14:44:50 ~ 14:46:27) 
hassiktir ölüp gidecez rakınrolun bedduası yüzünden.

kerfur nasıl kesiyor ki acep, onlar da çalışanlarının alınlarına mı sürüyorlardır kanları afasdfasdf.

abi olmuyor demiyorum, koskoca ülke illa ki vardır da kaç yıldır ben niye hiç alnına kan sürülen çocuk, apartmanın önünde kesilen hayvan falan görmedim ? hiç öyle elit tabaka bi insan da değilim 20 senedir tinercilerle apartman önü halı yıkama servisi teyzeleriyle falan muhatap oluyorum. ilginç valla.
  • zazazaraeta  (15.10.13 14:46:43) 
bedduam yarım kaldı,umarım o kör bıçakla hayvanı kesmeye çalışırlarken kendi bi taraflarını keserler.hastaneye geç ulaşırlar,trafikte falanda yerine dikilemez.


  • rock n roll  (15.10.13 14:49:46) 
tanrılar için kesilen kurbanlara ve bunun kutlanmasına karşıyım ilkel bir olay yoksa et yemekle ilgili bir sorunum yok


  • onheil  (15.10.13 15:00:25) 
et seviyorum ve insanların et yemesinin tamamen doğal olduğunu düşünüyorum. diğer yırtıcılardan farkımız daha gelişmiş zekaya ve avlanma kapasitesine sahip olmamız. sağduyumuz var diye et yememeliyiz gibi bir durum olmamalı.

kurbana gelince şurada düşüncelerim anlatılmış:

(bkz: tanrılara kurban vermek)

"fakirler de doysun" mantığıyla gelecekseniz de kurban bayramı dışında da fakir doyurun ki iyi niyetli olduğunuza inanalım. hayvanları doğrayıp artıklarını sokağa denize döküp sonra bir de eti afiyetle yiyince yarardan ve iyilikten çok zarar ediliyor.
  • click here to see her naked  (15.10.13 15:56:15) 
'Ay bu vahset' 'ay her yer kan golu' 'ay bu ne buyuk barbarlik' bilmem ne diyenler ne kadar samimiyetsiz insanlar. Sanirsin hepsi deli hayvansever, hepsi cok kati otcul beslenen insanlar. Sirf marjinallik olsun diye laf ediliyor lakin boyle marjinal olunmaz a dostlar! Zira ipini koparan laf ediyor zaten. Ben ki et sevmeyen 40 yilda 1 tuketen insanim ben bile laf etmiyorum. Hatta bu satirlari babamin yaptigi kavurmayi yerken yaziyorum. Lanet olsun bana :)
Iyi bayramlar, sevgiler.

  • prinkipodelisi  (15.10.13 16:19:10) 
prinkipodelisi,okuduğunu anlama sıkıntısı çekiyosun galiba.kurbanın kesiliş şeklini eleştirmişiz burada.kusura bakma da şu yazdığımız yazı yüzünden tepki gösteriyorsan bize garip bi durum var ortada.hadi sana afiyet olsun,sen kavurmanı ye.


  • rock n roll  (15.10.13 16:45:23) 
Rock n roll kurban bayraminin kurbani olarak beni mi sectin?
Yaptiginiz genelleme yanlis. Sabah ciftlikte isinde gayet iyi ekiplerle anlasip kestirdik kurbanimizi. Hicbir sorun sikinti yasanmadi. Ne kacan ne can cekisen hayvan olmadi ki, kendimi bildim bileli hemen hemen her bayramda kurban kesilirken yaninda dururum gormek icin, ve bugune kadar hic bahsettiginiz gibi bi sey gormedim. Yok mu hayvana eziyet edenler illa ki var yillardir da varolmaya devam ediyorlar. Ama 2-3 salak yuzunden insanlarin inanislarini kucumsemek hic dogru degil. Biraz daha saygi ve hosgoru bence. Disarida yediginiz etler icin hayvanlar cok mu duzgun kesiliyor saniyorsunuz? Arka arkaya dikkat edilmeden seri kesim yapiliyor resmen. Bence sirf laf soylemek icin soylemeyin. Yedigin etlerin kesimini gor, sonra kurban da kesilenlere laf et cunku bu senede 1 kere oluyor ama her gun belki de milyonlarca hayvan kesiliyor vahsice, can cekiserek.

Yedim ben kavurmami, tesekkur ederim.
  • prinkipodelisi  (15.10.13 17:08:02) 
prinkipodelisi,sen kurbanını düzgün bir şekilde kestirmişsin.şimdi benim yazdığım yazıya bak ve seninle alakası olan kısımları,seni eleştirdiğim kısımları göster.vahşi bir şekilde kurban kesenleri kastetmişim seni değil.o tip insanları sen de eleştirmişsin zaten.ayrıca yazdığım yazıda,kimsenin inancını da küçümsememişim.bu yazıdan hiç çıkarılamyacak bir anlamı çıkarmayı başarmışsın,tebrik ediyorum.ayrıyeten genelleme de yapmadım.kör bıçakla hayvanı bağırta bağıta keseni,ortalığı kana bulayanı,çoluğa çocuğa kurban kesilirken göstereni falan filan.burada bi genelleme mi var?bütün kurban kesenler bunu yapıyor deseydim o zaman kızmakta haklı olurdun.


  • rock n roll  (15.10.13 17:14:29 ~ 17:20:13) 
Rock n roll ben ilk yazdigimda sana her hangi bi sey soylemedim ki, genel konustum. Senin tarafindan sert bi tepki alinca direkt benim de uslubum degisti tabi ki.
Ben herkesin gorusune, yazdigina saygi duyuyorum ama baslikta ki soru gercekten onemli. Neden kurbana katliam gozuyle bakiliyor?
Neyse yanlis anlasilma oldugunu dusunerek ozur diliyorum, iyi bayramlar.
  • prinkipodelisi  (15.10.13 17:19:49) 
prinkipodelisi,ben de özür dilerim,sana da iyi bayramlar.


  • rock n roll  (15.10.13 17:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.