[]

KPSS hakkında sorular?

1-) Genel Kültür - Genel Yetenek bölümünden sınava gireceğim ve sizce hangi yayınevini tercih etmeliyim?

2-) Yanlızca haftasonları ve işten sonra çalışarak bu sınavda 90 üstünde bir puan alabilir miyim? (2012'deki sınavda çalışmadan kpssp3'den 82 almışlığım vardır)

3-) Nasıl bir çalışma yöntemi önerirsiniz? Ne yapayım? Matematik ve Türkçe'de herhangi bir sıkıntım yok. Genel Kültür'de şu anda 60/30-35 doğru yapabilecek bir düzeydeyim.

Herhangi bir soruya cevap verebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Juvee

 
bence yapılmaz değil. Sadece her gün soru çözün. Haftada bir iki gün yoğun çalışma yerine her gün birer yaprak test çözseniz iki üç ayda bile yapılır.


  • orhan tv  (15.10.13 00:51:32) 
gk gy'den sınava girecekseniz gayet yapılabilir. ben de aynı şekilde iş ile birlikte devam ettirmeyi düşünüyorum bu süreci.
matematik ve türkçe'de ben de iyiyimdir. genel kültür kısmına iyi çalışmak gerekiyor. tarih için hakan dede'nin videoları çok iyi oluyor. yeni videoları var mı bilmiyorum şu an ama bakacağım.
çalışma yöntemi olarak ise; haftasonu konu çalışmak, haftaiçi akşamları test çözmek en ideali bence. haftaiçi işten sonra konu çalışmak zorlayabilir ancak test çözmek daha pratik olur.
  • fekat  (15.10.13 00:59:21) 
ben de acaba askerde haftada toplam birkaç saat ayırabilecek vakit bulur muyum diye düşünüyorum. keşke görece biraz daha rahat bir yere düşsem de, en azındana günde 30-40 dakikalık vakit ayırabilsem. kalanını da nisan-temmuz arası performans artırarak halletmeye çalışırım.


  • tchuck  (15.10.13 01:21:36) 
Olur olur. Olmusu var. Ben öyle yaptım. Genel kültürde dersane ve bol bol soru çözümüne bakar.


  • birazbira  (15.10.13 11:26:02) 
Bu arada ne kadar farklı kaynaktan test çözersen o kadar iyi.


  • birazbira  (15.10.13 11:27:44) 
Konu anlatım için ihtiyaç set önermişlerdi hep, onu aldım. Coğrafya, türkçe ve anayasanın da data yayınları soru bankasını aldım.
Yayın önerileri pek doğru olmuyor. Çünkü herkesin temeli farklı. Şakalı, komikli, renkli kitaplar var mesela (ihtiyaç da böyle) ben doğru bulmasam da herkes tarafından öneriliyor.
O yüzden bi kitapçıya gidip ısındığını almak iyi olur. Bahara çoğu yayının tek soru bankaları çıkarsa; ucuz ucuz onlardan alırız.
  • nickini vermek istemeyen uye  (15.10.13 13:55:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.