[]

spartacus dizisi ve body-building ilişkisi

Selam vücut geliştirmeye hem çalışma hem de bilgi anlamında kendini adamışlar...

ayrıntılarını pek incelemediğim ama genel itibariyle görebildiğim ve anlayabildiğim kadarıyla bu Spartacus dizisi olabildiğince gerçeğe yakın olarak kurgulanmış ve çekilmiş...
merakımı celbeden nokta çağdaş vücut geliştirme anlayışında pre-workout, post-workout, çeşitli supplementlerin kullanımı, beslenme ve dinlenme gibi adını saymakla bitiremeyeceğimiz bir çok unsur varken dizide gördüğümüz elemanlar daha ilkel unsurlarla o vücutlara ulaşmışlar. anladığım kadarıyla ne 24-48 saat dinlenme var, ne yeterli protein alımı var... ve her gün sağlam bir çalışma programları var. Bu bağdaşmazlığı nasıl açıklayabiliriz?

Yüzyıllar öncesinde günümüzdeki gibi çeşitli sağlıksız besinlerin olmadığı ya da çok az olduğu varsayıldığında (şeker ve şekerli ürünler, basit karbonhidratın yer aldığı çeşitli besinler....) vücutlarında yağ birikiminin az olması anlaşılabilir. ama kas yapımı adına dinlenmenin, yeterli besin alımının olmadığı (köle olduklarını varsayıyoruz ve yemek yemedikleri günler var) bir ortamdan bahsediyoruz.

eğer dizi birebir olmasa da ağırlıklı olarak bu yukarıda anlattığım hususlarda gerçeği yansıtmıyor derseniz anlayabilirim, ama gerçeği yansıtıyorsa günümüz vücut geliştirme bilimine düpedüz aykırı hususları nasıl açıklayabiliriz? sadece onlar gladyatör demek yeterli olmasa gerek diyorum.

umarım genel hatlarıyla kafama takılan soru işaretlerini açıklayabilmişimdir.

 
şimdi şöyle ki şu anda çekilen spartacus tamamen steroidli vücutlardan oluşuyor onu bi masaya koyalım. izlediğin antrenmanlar pek gerçekçi değil anlayacağın. calvin klein mankeni gibi gladyatör mü olur lan :))

ama geçmişe bakarsak adamların antrenmanı ne olur,kardiyo yaparlar kütük kaldırıp mekik şınava girerler. adamların asıl antrenmanı kılıçlarla birbirleri ile dövüşmek.

beslenme konusuna gelirsek,standart köleler evet çoğu zaman besleniyodu ama beslenemediği günlerde vardı doğal olarak. ama onlar zaten çerez diye adlandırdığımız,şampiyonların önüne ölsün diye atılan tiplerdi. asıl şampiyon dediğimiz(gannicus,crixus vs) gladyatörler kral hayatı yaşıyordu. adamlara her akşam et,pirinç verilip akşamları şarapla kadın yollanıyordu. bu yüzden adamlar hem fiziksel hem zihinsel baya motive durumdaydı
  • GibsonRules  (14.10.13 20:56:23 ~ 20:56:56) 
gladyatörlerden kazanılan parayı şimdiki futbolculardan kazanılan gibi düşünebilirsin.
yani bir futbol takımı nasıl futbolcusunun gücü ve sağlığı için çok para harcıyorsa o köle sahipleri de gladyatörlere harcıyordu... normal köleler aç kalsa da başarılı gladyatörlerin beslenme konusunda sorun yaşayacaklarını sanmam...


tabi dizi de izlenme oranını arttırmak için estetik vücutları kullanır. kimse gidip de kemikleri sayılan karnı çökmüş, adım atmaya hali olmayan spartacus izlemezdi.
  • ucan spagetticanavari  (14.10.13 20:57:57 ~ 20:58:51) 
soyle de birsey var. su anda bahsettigimiz duzenli dinlenme gunde su kadar gr protein vs, kas uretiminin en ideal sartlarda olmasi icin. bu sartlar olmasa da kas bir sekilde uretilir. nakliye isindeki hamallari yada sanayide calisan insanlari dusun. salonlarda goremeyecegin omuz, kol ve gogus yapmis insanlar var burda. ve hic de duzenli dinlendiklerini yada her gun et yediklerini sanmiyorum. ama her gun o agirliklari kaldirdiklari icin vucut bir sekilde gelisiyor. sag omzuna bulasik makinesi, sol omzuna camasir makinasi alip 2 kat tasimis hamal gordum gozlerimle. adamin pazulari oyle bir sisti ki inanamadim. 1 yildir spor salonuna gidiyorum oyle bir pazu gormedim. ama vucudun geri kalaninda birsey yoktu mesela.


  • crucio  (14.10.13 22:01:08) 
o zaman crucio'nun dediğine göre düzenli protein alımını ve dinlenme olayının biraz daha derinlemesine incelenmesi lazım. o hamallar vücudun tüm bölgesini çalıştıran iş yapıyor olsalar nizami bir vücut geliştiricisi gibi bir vücuda kavuşabilecekler mi söz gelimi haftada 6 gün çalışarak ve proteinden düşük karbonhidrattan zengin yiyecekler tüketerek.


  • candanag  (14.10.13 22:16:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.