[]

Saatler niye cok pahali

Soru baslikta arkadaslar.




 
zaman değerli diye.

(bkz: işçilik)

edit: bir de pahalı ile normalden yüksek fiyatlandırılmış arasında fark var. kar etmek için, marka olduğu için normalden çok daha yüsek fiyatlandırılabiliyorlar. ama talep yine de var, o yüzden bu fiyat normalleşiyor.
  • ermanen  (14.10.13 18:09:12 ~ 18:22:33) 
çünkü yapımında kullanılan malzemeler pahalı. ha gidip eminönü'ndeki zencilerden alırsan bilemem tabi.


  • zgrydn  (14.10.13 18:09:13) 
çünkü yapması zor ? hiç saniye sayacı yarım saniye kaymış bir saat gördün mü bilmiyorum ama saatlerimin sanırım hepsi öyleydi. :) 2 yerine 2 ile 3'ün arasına girer, 4 yerine 4 ile 5'in arasına girer...

sen bi hesap et o saniye sayacı (dakika saat gün ay onları saymıyorum, sadece saniyenin olduğu kol) 1 yılda kaç tur atıyor ? ben hesapladım, ortalama 525 bin kez tur atıyor 1 yılda. ve 525 bin turda (bir saniyenin 6 derece olduğunu hatırlayalım) 1 derece bile sapmıyor. 0 abi bildiğin 0 ya yüz binlerce tur atıyorsun mikronluk bir sapma bile olmuyor. eder valla bence.
  • zazazaraeta  (14.10.13 18:10:24) 
Kar marji çok fazla saatlerde. % 100 den fazla kar alıyor saatçiler.


  • arma aski  (14.10.13 18:13:14) 
hitap ettigi markette fiyat dengesi yüksek de ondan.

saatin birim maliyeti öyle aman aman degil, bu el yapimi saatlerde elbette artiyor ama her iste oldugu gibi burada da trickler var, mesela el yapimi ama bildigin seri üretim aslinda sadece elle birlestiriliyor optimize edersen günde 25 saat, ayda 500 saat üretebiliyorsun kisi basi ortalama(10 kisilik atölye 5 bin ürün ayda) en komlike ürünlerde bile, ki böyle üretiliyor yüksek segment saatlerde, birim iscilik maliyeti 10-20€ lara düsebiliyor.

ama iscilik algisi oldugundan daha yüksek bi segmente tasiyor sadece.

bu iscilik kismi idi, ham madde maliyeti altin, platin, gümüs gibi seyler disinda öyle aman aman degil zaten. bazi sipesifik ürünlerde ar-ge maliyeti olabiliyor ama bunlar sanildigindan daha az marka ve üründe gecerli.
  • serabetan  (14.10.13 18:21:09 ~ 18:23:34) 
üstteki arkadaşlara katılarak, çok pahalı saatler için ayrıca şunu izlersen hak verebilirsin:

alkislarlayasiyorum.com
  • xenophobe  (14.10.13 19:43:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.