[]

kararsızlık soruları vol: artık saymayı bıraktım

soru şöyle:

elimizde bir miktar birikmiş para var. (birikmiş dediğim öyle çok değil.)

şimdi wacom tablet ya da fotograf makinesi almak istiyorum. bir iki ay sonra amerikaya bir aylığına gitmek istiyorum. (sevgiliyi ziyarete.)
bütün bunlar için de yemiyor içmiyor para biriktiriyorum.

sorun şöyle kendime de zaman ayırmak istiyorum. ot ot yaşanmıyor çünkü. mesela iki üç ay yogaya gideyim istiyorum. arada bir güzel bir yerde yemek, arada bir çıkıp bir haftada harcayacağım parayı bir gecede harcayacağım eğlenceli aktivitelere katılmak, hoşuma giden pahalı bir şey almak (ayakkabı vs.) gibi gibi.

şimdi ikilem şu alttakileri yapınca üsttekilere para kalmıyor, üsttekini yapınca moralim hep alt seviyede geziyorum.
birikmiş para da anca üstteki üç taneden birini yapacak kadar.

şubatta işe başlayacağım. o zaman maddi durum nispeten daha iyi bir seviyeye gelecek ama zamanım olmayacak.

bu arada uzak mesafe zımbırtısı iğrenç bir şey. bugün bir arkadaşın sevgilisiyle bisiklete binerken çekildikleri bir fotografı gördüm facebukta, acayip kıskandım. (ki normalde öyle huylarım pek yoktur.)
azıcık moral yapıcı şeyler söyleyene paralel evrende bir bira ısmarlarım. (viski fln nda ısmarlayabilirim, paralel evren nasılsa.)

not: yalnızım ve sıkılıyorum. saçamaladıkça saçmalıyorum.

 
gel beraber saçmalayalım diyorum öncelikle.

akabinde ve detayında, belirtmek gerekirse çok cimriymişin hakikaten iyi para biriktirirsin sen. paralel evrende ısmarlaya ısmarlaya bi bira dedin ya ne diym ben sana ey fani. biranın parasını sana veriym sen para biriktir de gel ben sana fransız bordeaux şarabı ısmarlayayım. hatta iyi bir sıcak şarap markası bilmiyorum, ya da paralel evrende koymayacak kadar pahalı bir marka diyelim buna, sıcak şarap da iyi olur.

yani herşey şu an mışırıklı ama biraz daha iyileşecek diyorsun. o da güzel be. hatta negzel.

bozma moralini.

****şaşırtıcı ama yukarıdaki bey ile "siktiret amerikayı napacan amerikada gittin geldin bitti" kısmında fikri mutabıkız.
  • cecilia  (14.10.13 17:50:07 ~ 17:52:33) 
çalışsanız da arada dışarıda yemeye, pahalı eğlencelere ve giysilere ayıracak zamanınız ille olur. yedi gün yirmidört saat çalışmayacaksanız. yoğun çalışacaksanız da arada böyle şeyler yapmaya zaten ihtiyacınız olacak. tablet veya fotograf makinesi 3-4 ay bekleyemez mi sanki? bekleyemezse, sadece birini şimdiden alın, mesela taksitlei böylece amerikaya para kalsın. orada da bir ay değil, biraz daha kısa kalırsınız, paranız iyice suyunu çekmez işe başlamadan.

işe başlayınca birayı paralel evrenden gerçek hayata yönlendirirsiniz artık :)
  • tedirginlik hucresi  (14.10.13 18:32:03) 
@straight gigolo: fitness salonunda inanılmaz sıkılıyorum ben. koşu bandına 15 dkdan fazla dayanamıyorum bile. onun yerine dışarıda bisiklete binip ip atlamaya yönelicem.

@cecilia: memur çocuğu sayılırım naparsın:) lafın gelişi bira dedi yahu.

amerikayı sevmem de zaten ama sevgili orada. işe başladıktan sonra bir daha ne zaman tatilim olacak da bir yere gideceğim. bi bir ay boş geireyim onu da orada geçireyim dedim.
  • goldentitan  (14.10.13 19:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.