[]

Göz yorulmasıyla ilgili

Sizce gözler için en az zararlı olan nedir? Kitap, televizyon, bilgisayar?

Bilgisayar başında çalışıyorum. Artık gözlerim feci şekilde kızarıp kaşındığı için gözlerimin dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama ot gibi yaşayamam sonuçta, bahsettiklerimden en az birine ihtiyacım var vakit geçirmek için. Sanırım en zararlısı bilgisayar. Acaba iş dışında bilgisayara bakmayı bırakıp kitap okusam gözlerim bu kadar rahatsız olur mu?

Not: Şu an doktorun tavsiyesiyle yalnızca gözyaşı damlası kullanıyorum, ama gözlerim acımaya ve kaşınmaya devam ediyor :(

 
Boyun egzersizinin gözlerle ilgisi var mı? Anlayamadım.


  • reptillia  (14.10.13 16:32:24) 
Refresh damlatmak gerek arada. Bolca göz kırpmak lazım günlük hayatta.


  • eloharp  (14.10.13 16:34:30) 
astigmat olabilir


  • konskenkova  (14.10.13 16:50:51) 
bilgisayariniza f.lux kurun. gozunuz acayip rahatlayacak


  • nax  (14.10.13 16:54:25) 
bildiğim kadarı ile kitap ve gazete de son derece yorucu gözler için. en azından ışıklandırmanın iyi olduğundan emin olun.

size en iyi gelecek şey kitaba da bulaşmadan ara vermek. bir iki gün bile bilgisayar kitap vb. şeylere bakmadığınızda farkını hissediyorsunuz.

gözü yoran bahsettiklerinizden ziyde bahsettiklerinizi aralıksız yapmanız.
  • kuja  (14.10.13 16:55:04) 
birkaç ay önce aynı durumdaydım. mümkünse denize, uzağa bakmak faydalı. birkaç gün dışarıda 3-5 saat oyalanıp eve gelip uyursan gözlerin dinlenir.


  • albayrak  (14.10.13 16:58:07) 
azami bir saat aralıklarla 2-3 dk. boyunca gözlerinizin odağını değiştirin ve kırpıştırın. Yani uzaklara bakın. Yorgunluğun başlıca sebeplerinden biri kitap ve bilgisayarda gözün hep aynı uzaklıktakü noktaya odaklanması. Pencere varsa dışarda çeşitli uzaklıktaki noktalara odaklanın ya da oda/ofis içinde gezinsin bakışlarınız. Bu esnada göz kırpıştırın bir de.


  • dafaiss  (14.10.13 17:21:09) 
@eloharp Tears naturale kullanıyorum gözyaşı damlası olarak.

@konskenkova Astigmat var evet. 6 sene lens kullandım, artık kullanamıyorum ve gözlüğe geçtim. Ama ona rağmen gözümdeki kızarıklık ve bahsettiğim rahatsızlık geçmiyor artık.

@nax Dediğiniz programı kurdum ama ayarlarını beceremedim galiba. Ben bir bakayım buna.

@kuja Evet yolda bile sürekli ya kitap ya da telefondan haber falan okuduğumdan bu hale geldim galiba :( Öbür türlü kendimi ot gibi hissedeceğimden duramıyorum, ama bir süre ara vermeliyim sanırım.

@albayrak, @dafaiss Teşekkürler, denemeye çalışacağım.
  • reptillia  (14.10.13 17:35:52 ~ 17:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.