[]

Sherlock Holmes'e başlamak

Suçtu, kriminal şeylerdi filan çok severim, çok da okurum. Gecikmiş bir merak olarak Sherlock Holmes'e başlayayım diyorum. Hangi yayınevinden tavsiye edersiniz düzgün çeviri ve iyi imla kuralları için?

Bu arada orijinal kitabın farklı adlarla yayımlanması diye bir şey de var sanırım çeşit çeşit mi yani isimler değişiyor mu yayınevine göre?

Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi bayramlar şimdiden :)

 
Özet: Everest Yayınları'nınki iyi.

Gecikmiş merak değil. Ben de yıllardır adam gibi bassalar da okusam diyorum. Everest ciltli-miltli basmış, külliyatı. Bi gidip inceleyemedim ama tavsiye olarak bir-iki yerden duydum. Zaten 56 hikaye ve 4 romandan oluşuyor Doyle'nin yazdıkları. Ahan da liste:

Novels
Here is the list of the four novels of the canon:
A Study in Scarlet (published 1887)
The Sign of the Four (published 1890)
The Hound of the Baskervilles (serialised 1901–1902 in The Strand)
The Valley of Fear (serialised 1914–1915)

Short stories
The 56 short stories are collected in five books:
The Adventures of Sherlock Holmes (published 1892)
The Memoirs of Sherlock Holmes (published 1894)
The Return of Sherlock Holmes (published 1905)
His Last Bow (published 1917)
The Case-Book of Sherlock Holmes (published 1927)
  • Dunedan  (14.10.13 12:39:08) 
Conan Doyle'nin yazdığı 56 hikaye ve 4 kitap var. Ben bunların isimlerine göre tek tek toplamıştım piyasadan. D&R'da dün gördüm Sherlock Holmes ansiklopedisi yapmışlar. Çeviri neredeyse birebirmiş ve Sherlock'la ilgili bilgiler falan var. Ona bir bak.


  • sahan666  (14.10.13 13:03:12) 
@dunedan efsane bi cevap olmuş. Eyvallah :)
@sahan666 onu gördüm sanki bugün de martı yayınlarıydı, aynı seriden mi bahsediyoruz acaba? Ben o martı yayınlarını görünce bi emin olamadım çünkü

  • bradshaw  (14.10.13 13:22:51) 
ben friday diye bir yayından aldım. iğrençti. çeviri çok kötü.

az evvel bahsedilen sh külliyatı çok iyi. bir sürü ek çizim, resim ayrıntı falan efsane olmuş.
  • doxanikee  (14.10.13 13:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.