[]

ebay ve dealextreme den alışverişlerde son durum nedir?

Merhaba arkadaşlar ebayden "5.11 Rush 12" sırt çantasını almak istiyorum. Fİyatı 90-100 dolar arası. Üstünede 30 dolar kargo ücreti ekliyorlar. Acaba gümrüğe yakalanır mı yoksa iki ayrı fatura mı kestireyim biri 80 dolar biri 10 dolar gümrüğe yakalanmaz herhalde o zaman??

Ayrıca merak ettiğim gümrükte takılırsa neler oluyor. Ben Manisanın ilçesinde oturuyorum. Ürün buraya mı gelir yoksa il merkezinde mi tutulur? Oraya mı gidip halletmem gerekir işlemleri? Peki gümrükte kalırsa ödemem gereken tek ücret %18 vergisi mi? Eğer öyleyse çok daha pahalı bir şey mesela bir D-SLR kamera getirtsem sadece kdv'sini ödeyip alabilir miyim?

Son olarak dealextreme den Lockpick seti getirmek istiyorum. Tabanca değilde sadece levha uclu aletlerden 8-10 dolar bir şey. Bunun niteliğinden dolayı gümrüğe takılma ihtimali var mı?

 
100 Euro = 135 USD gümrükte sorun olmaz. Ebay konusunda çekinmen gereken en büyük şey kargo şirketi. 30 USD kargo dediğine göre ortada bir kargo şirketi var. (Eğer satıcı standart mail ile shipping yapıyorsa PTT ile geleceği için eline ulaşıp ulaşmamasının hiçbir garantisi yok.)

Gümrükte takılı kalırsa da konu sadece gümrük vergisini ödemekten ibaret olmuyor. Üzerine bir de kargo şirketi işlemleri yürüteceği için aracılık ücreti alıyorlar ve masrafın katlanıyor. Kısaca kamera getirtirsem ne olur sorunun cevabı burada saklı: astarı yorganından daha pahalıya geldiği için gümrüğe terk edersin.

Lockpick setinin gümrüğe takılması için ise bir neden göremiyorum.
  • hiko seijuro  (14.10.13 00:47:51) 
Cevabın için teşekürler. Ben sınırı 75 euro diye hatırlıyordum. Bayram dolayısı ile mi 100 euro yoksa genel olarak mı yukarı çektiler sınırı? Shipping bu sınıra dahil mi oluyor yoksa onu hesaba katmıyorlar mı?

İlanlardan birinde "USPS First Class Mail" yazıyor. 30 dolar istediklerine göre bana takip numarası da vereceklerdir herhalde diye düşünüyorum yoksa yanılıyor muyum? Kesin elime ulaşma garantisi olur mu bu durumda?

Birde bilmediğim için soruyorum 30 dolar normal bir kargo ücreti mi? Şimdi amazondan baktım, bildiğim kadarıyla amazon kendisi göndermiyor yurt dışına ama Featured Merchants altında gönderenler var. Orada da EU için 39 dünyanın geri kalanı için 30 dolar yazıyor? Türkiye EU içerisinde mi sayılıyor? Ve Featured Merchants lerden aldığım ürünler için amazon sorumluluk kabul ediyor mu (hani kargo kaybolsa bile yenisini gönderiyorlar ya onun gibi)?

Son olarak Ebayden mi amazondan mı alışverişi yapmamı tavsiye edersin?
  • Mr. ?  (14.10.13 01:02:59) 
usps first class sadece abd'yi terk edene kadar tracking bilgisi verir.
edit: ne sekilde olursa olsun usps ile gonderiliyorsa, takip varsa da abd'de biter.
yani turkiyeye geldikten sonra karar turk memurlarin.
$30 uluslararasi posta icin normal.abd icinde bile en az $20 falan tutar cunku.

amazon'un eu dedigi yerler sanirim bu ulkeler:Austria, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Greece, Ireland, Italy, Spain, Lithuania, Luxembourg, Latvia, Poland, Portugal, Slovenia, Slovakia, and Sweden.
tr nerede bilmiyorum.
  • el desaparecido  (14.10.13 01:39:13 ~ 01:49:18) 
güncel limit 75€

usps first class ta takip yok. 30$ da tutmaz zaten priority dir o.
  • ceycey e  (14.10.13 01:40:13) 
Hayır piority değil. Piority olursa 55 dolara çıkıyor kargo.

Şimdi anladığım kadarıyla sınır 100 Dolar. Shipping buna dahil mi oluyor?

Başka bir ilanda (ebay) "Standard Int'l Shipping" yazıyor. Hangi kargoyu tercih etmeliyim, standart mı özel mi?

Alacağım ürünün kapıma kadar ulaşacağından emin olmak nelere dikkat etmeliyim? Korkum gönderi türkiyeye girdikten sonra kaybolması.
  • Mr. ?  (14.10.13 02:01:01) 
shipping haric. malin degerini pakede yazarlar, o fiyata bakilir.


  • el desaparecido  (14.10.13 02:05:33) 
kargo hariç

first classa biraz çok istiyor gibiler. 500 grlık paketlerde 14-15$ falan çıkardı... priority başka seçenekte varsa takipsiz göndercekler sanırım.

zaten gümrük first classları pek incelemiyor. kafana kadar takıl.
  • ceycey e  (14.10.13 02:45:44) 
Ağırlığı 1300g :)


  • Mr. ?  (14.10.13 03:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.