[]

İşemeli s..çmalı youtube videoları imdaaat :(

6 yaşındaki kızım bugün ben uyurken youtube dan işemeli vb. cartoon videoılara girmiş. Rengim attı resmen. Küçük bir sapık mı yetişiyor? Youtube un güvenliği açık oysa ki ama yine de bu absürd videolar çıkıyor. Ne yapayım. tttnet in çocuk paketine üye olmak da istemiyorum. Evrim teorisini bile filtreliyor. Ama başka çare yoksa el mahkum. Şimdi alıp karşıma konuştum, komikmiş çok o yüzden girmiş. offf napçam ben?




 
ben şimdi arasam bulamam öyle videolar nasıl becermiş acaba :)
yada bulsam bile oturum açmamı filan ister herhalde oturum açıksa eğer çıkış yapmayı deneyin çünkü GENELDE 18 den büyük olduğunu doğrulamak için oturum açmanı ister

bir de daha 6 yaşında her şeyi merak edip izleyebilir. merak etmeyin sapık yetişmiyor :)
  • Thunderbirds  (13.10.13 15:50:56) 
mac de cocuk kilidi vardı o sitelerden başkasına giremiyordu zamanında yıllar önce kardeşime yapmıştım. windows dan çok anlamam ama windowsda da vardır bir araştır istersen. olmadı ttnet yaptır, kesinlikle internete çok girmemeli o yaştaki çocuklar kitap okumalı oyun oynamalı bu sefer ders çalışmıyorlar hayattan zevk almıyorlar bağımlı oluyorlar internete. kardeşim üzerindeki deneyimlerim bunlar.


  • monkey  (13.10.13 15:55:53) 
cartoon demişsiniz, çizgi filmlerde böyle şeyler açık veya üstü kapalı oluyor ve çocuklar böyle şeylere gülerler, yani komik buldum derken kıvırmıyor. Henüz kendini ve vücudunu keşfediyor ve etkileşime girdiği canlılardaki aynılıklar ve farklılıkları da merak ediyor.
Fazlasıyla iyi niyetli düşünerek yazdım bunu video konusunda, eğer bir örnek link verirseniz daha fazla şey söyleyebiliriz belki.

  • dafaiss  (13.10.13 16:00:04) 
Mesala bunlara girmiş, www.youtube.com ,www.youtube.com yani belki pek abartmamak lazım ama ben 6 yaşımdayken bebeklerimle oynuyordum bu bebeklerin yüzüne bile bakmıyor yaa


  • old possum  (13.10.13 16:07:52) 
kesinlikle sapıkça bişiy yok. çizgi filmleri karıştırırken karşısına çıkmıştır. çok acayip şeyler değil. fazla üstüne gitmeyin bence, işemek/sıçmak anormal, ayıp şeyler diye de düşünmesin, konuya takıntı yapmasın sonra.


  • tedirginlik hucresi  (13.10.13 16:18:09) 
gayet normal. Kızınız bir "kız" olduğunu ve kendini keşfettiği/keşfetmeye başladığı yaşlarda ve bundan anladığı siz ekstradan biey anlatmadıysanız ya da birilerinden/biyerlerdem duymadıysa sadece "kızlar pempe erkekler mavi kızlar uzun saçlı erkekler kısa saçlı kızlar etek giyer erkekler giymez; babam annemi çok sevmiş sarılmışlar ben doğmuşum/beni leylekler getirmiş" gibi toplum ve çevre ekseninde görünürde kadınlarla erkekleri ayıran şeyler. ama biyolojik gelişiminin de etkisiyle fazlasını merak ediyor mesela videodan yola çıkarak söyleyeyim "erkekler de biz kızlar gibi mi sıçar ne fark var aramızda" gibi.

Thunderbirds'ün dediği gibihesap ayarlarını yaparsanız içiniz rahat olacaktır, arada da tarayıcı geçmişini çaktırmadan kontrol edersiniz nolur nolmaz,hem neleri merak ediyor noluyor ne konuşalım çocukla nasıl yönlendirelim küçük fikirler edinirsiniz.

Endişeye mahal yok.
  • dafaiss  (13.10.13 16:25:33) 
ttnet çocuk paketi yapacaksınız mecburen. bir de 3g alırsınız, ihtiyaç olursa kullanırsınız, o da size yeter.


  • nereye bu gidis  (13.10.13 16:30:08) 
bu yaşlarda tek başına internet e girmelerine izin vermemek lazım. ttnet şifresi falan hikaye. hurriyet com tr bile yeter çocuklarda olumsuz bir algı oluşması için.


  • benaslindayohum  (13.10.13 16:46:38) 
korkulacak birsey yok yav, cocuklara kaka ve cis cok komik gelir, zaten kaka ve cis sakasini cocukca bulmaz miyiz biz buyukler? cok ustune duserseniz asil obsesif olur, sapitir. normaldir, korkmayin.


  • beriberi  (13.10.13 16:48:31) 
Bende de böyle bir şey denk geldi. Bir tanıdığımın çocuğu iki saat bizde kalacaktı, youtube'dan çizgi filmler izleyelim dedik. Taş Devri bunu pek sarmadı, daha çok ağız sağlığı, diş sağlığı ve birtakım sağlık konulu çizgi filmleri izlemeye başlamış. Arada ben tuvalete gittiğimde, o da tuvalet eğitimine, oradan işemeli videoya denk gelmiş. Bu nedenle, bilgisayar kurcaladığında başından ayrılmamak gerekiyor, tuvalet için olsa bile. 18 filtresi çocuklar için çok da uygun değil, bir 10 veya 12 filtresi de gerekiyor; o zaman da dediğiniz gibi evrim teorisi bile engelleniyor. Bilgisayarı tek başına kullanmaması gerek, yoksa illa ki karşısına çıkıyor.


  • aychovsky  (13.10.13 16:58:46) 
bence çok yaratıcı bir deha geliyor karşımıza


  • GibsonRules  (13.10.13 17:09:42) 
Gibson hakkın var sanırım :) Yaşıtları çiçek gökkuşağı çizerken bizim kız, yılan, böcek, hayalet filan çiziyo. Neyse aile filtresi koydum. Tabii merak edecek normal de. Fazlaca meraklı bizimkisi.


  • old possum  (13.10.13 18:11:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.