[]

IELTS hakkında bir soru

ielts'e çok ciddi hazırlanamadan girme durumum var ve 6.5 almam lazım,baktığım zaman her yerde ielts kursları,ielts kitapları,gerçekten zor mu ya da 6.5 almak nasıldır,çok mu çalışmak lazım?

Kişiden kişiye değişir tabi ama yazın Kanada'daydım mesela 2 ay dil eğitimi aldım,advanced ile bitirdim ve odtü'de okuyorum.Fikirleriniz önemli,teşekkürler şimdiden.


 
Alırsın. Ama hiç hazırlanmamazlık da etme, şöyle bi iki hafta azıcık bak.
Ben iki sefer girdim, birinde 7 birinde 7.5 aldım, bahsettiğim gibi biraz bakmıştım sınav öncesinde sadece.

  • buff  (12.10.13 19:11:46) 
Bence bu iş oturup sinava calismaktan cok, ingilizce gecmisine ve hayatina ne kadar dahil ettigine daha cok bakiyor. Ornegin yabanci dizileri, forumlari vs takip ediyorsan, en az bir iki tane ingilizce roman okuduysan, yabancilarla multiplayer tarzi oyunlar oynayip chat veya teamspeak tarzi seylerle konusuyosan sinav da o derece kolay geciyor. Ozellikle ielts toefl kadar akademik bir dil kullanmadigindan gundelik kullanima alısan icin yabancilik da cektirmiyor. Yakin zamanda Kanada'da bulunmus olman da buyuk avantaj cunku konusma pratigi en cabuk paslanan sey. Sende suan hala muhtemelen tazedir. Kısacasi yukarda dediklerimi zaten yapan biriysen bence gonul rahatligiyla girebilirsin, calismadan 6.5 rahatlikla alabilirsin.


  • sAINT  (12.10.13 23:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.