[]

Ikinci Yabanci Dil

olarak ne ogrensem diyorum. Birinci yabanci dil ingilizce. Ayrica metalurji ve malzeme muhendisligi ogrencisiyim. Hangi dili ogrensem benim icin en faydalisi olur sizce?




 
ingilizceyi çok iyi bir seviyeye getirirseniz en faydalısı olur. hani belki zaten çok iyi bir seviyededir ama yine de söyliyeyim dedim.


  • neyleyim  (12.10.13 16:15:07) 
almanca


  • marido  (12.10.13 16:15:14) 
ikinci dil sevdasindan ve yanlisindan vazgecip ingilizceye abanirsaniz sizin icin en faydalisi olur.


  • compadrito  (12.10.13 16:15:38) 
fayda derken ne için? iş amaçlı mı genel mi?
mesela ileride amerikaya yerleşirim diyorsan ispanyolca,
almanyada çalışırım diyorsan almanca,
patent vs işleri ile uğraşırım diyorsan fransızca,
rusyaya giderim gezerim diyorsan rusça vs...
  • medievalman  (12.10.13 16:48:33) 
hoşuna giden neyse onu öğren bence. ingilizce zaten işini görür her türlü, bunun dışında latin dillerine merakın varsa ispanyolca, fransızca öğrenebilirsin, belki işine yarar, hem ispanyolca ingilizce'den daha fazla konuşulan bir dil mesela. Rusça da öğrenebilrsin. sana kalmış, illa ki bölüm için öğrenme, ileride farklı ülkelerde çalışabilrsin bu senin elinde olan birşey değil sonuçta.


  • sana guluyorum sadece  (12.10.13 16:51:17) 
uzakdoğuya gideceksen japonca, korece, ya da çince öğren.
ingilizce bilmen bir işe pek yaramıyor buralarda.

  • goldentitan  (12.10.13 17:21:29) 
ben de ingilizceyi ilerletmekten yanayım. ikinci dil öğrenmek kolay değil. yıllarını alır bu saatten sonra. gidip de japonyada yaşamayacaksan çok zor japonca öğrenmem veya herhangi bi dili.. ingilizceyi herkes bildiğini söylüyor ama muhakkak eksikleri oluyor. aşırı kelime var ingilizcede, gerçekten bi filmi izlediğinizde ya da gazete okuyunca anlıyo musunuz her şeyi? tamam her şeyi anlamak zor ama bu rahat rahat "biliyorum" demenizi engelleyen bi şey. ingilizcede yeni kelimenin sonu yok. hadi diyelim çok iyi kelime bilginiz var, bu sefer de telaffuz/aksan sorunu oluyor. bunları düzeltebilirsiniz sorunluysa. ben "böört" diyen türk adam gördüm ingiltere'de, kimse anlamadı ne demek istediğini, ben dahil; "kuş" diyor sandık. meğersem "birth" diyomuş. olmuyor yani kötü aksanlı ingilizceyle, anlaşılır olmak lazım.


  • nathanieltroy  (12.10.13 17:44:01) 
ikinci yabanci dil işi tamamen fantezi ve görgüsüzlük. başka bir şey değil. ha bilingualsındır, yetiştiğin çevreden dolayı 2 dil biliyorsundur eyvallah. ama daha ingilizce olarak "ingilizcem idare ediyor" diyemeyecek tiplerin 2. dil öğrenmesi net olarak gösteriş budalalığı.


  • bigl0rd  (12.10.13 21:17:52 ~ 21:19:35) 
para rusya'da. Ruslar ingilizce bilmez. Rusca ogren. Sizin adiniza is kaynaklari orda. Cok ekmegini yersin. Ayrica bir baska ikinci dil almanca olabilir.


  • kup tuz  (21.11.13 01:37:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.