[]

ev tavsiyesi

kozyatağındaki şirketimden istifa ediyorum ve 1 kasımdan sonra itü-ayazağa yakınlarındaki şirlette çalışmaya başlayacağım.
1-evim şu anda kadıköyde, her sabah beşiktaşa varpurla geçip, ordan ayazağaya dolmuş vs. ile gidebilirim
2-metrobüsle zincirlikuyu, ordan da metroyla ayazağa olur
3-vapurla kabataş, ordan füniklerle taksim ve ardından metroyla ayazağa olur.
eskiden mesaim 9da başlıyordu, yeni mesai 8:30'da başlayacak.

sizce ne yapayım, karşıdan mı ev tutsam, karşıdan tutarsam nerelere bakmalıyım, beyoğlunda kiralar uçmuş, metro hattı üzerinde ucuz ve temiz olan neresi var? avrupa yakasında ev arkadaşı arayan birileri varsa eve ortak da olabilirim, kendi evimi de tutabilirim.

ya da güzel bi maxi scooter alsam ve işe onunla gitsem nasıl olur, kışın maxi scooter kullanan var mı burda?

kadıköyden servisi var şirketin, ama muhtemelen 7de falan kalkar, akşam da mesai 17:30'da bitiyor ama servisin kalkması 6yı bulur, eve dönüşüm sanırım 19:30'u bulacak. günde 12 saatimi iş için harcamak istemiyorum.

 
  • compadrito  (11.10.13 23:08:01 ~ 12.10.13 06:14:19) 
servise bin. en rahatı o. göztepe ve acıbadem'de oturan arkadaşlarım levent ve gayrettepe'deki işlerine servisle geliyorlar, toplu taşıma ile çok daha zor.


  • pasp  (11.10.13 23:08:13) 
@pasp
göstepe-acıbademden 4. levente kaç dakikada gidiyorlar sorabilir misin, hiç sabah trafiğinde kullanmadım o yolu.
benim şirket de 4. leventten 10-15 dk uzaklıktadır sabah trafiğinde.
  • de jure  (11.10.13 23:12:41) 
ha ben gene de sana daha önce yaşadıklarıma dayanarak olası yol durumlarını belirteyim:

1. seçenek çok saçma, çünkü, beşiktaş'a kadar olan kısmı bilemem, ama beşiktaş-maslak arası sabah trafiğinde çok çok çok çok çok ama çok kalabalık, akşam ise itü'den çıkıp, zincirlikuyu'ya 4 saatte -evet, bildiğin dört- gittiğim çok oldu, ya kaza oluyordu ya da kavga. minibüs şoförünün kontağı kapatıp uyuduğunu bilirim. o yüzden itü'den metro + metrobüsle karşısı olur, yani 2. seçenek en en en uygunu olur, ama metrobüs o kadar dolu oluyor ki -bir sabah söğütlüçeşme'den bindim, bir daha o saatte oradan binmedim- bilmeden kendi kendini ezebiliyorsun, ayağın popona kaçıyor, falan. 3. seçenek belki daha boş olabilir, ama onda da yol biraz uzar diye düşünüyorum, kabataş'a zaten az vapur yok mu beşiktaş'a göre? hadi öyle değil diyelim, son bıraktığımda öyleydi ama, oradan fünikülerle taksim'e geçeceksin de, oradan da metroya bineceksin de, ohooo.. ayrıca sabah saatlerinde metro da her türlü dolu oluyor, itü'de okurken çok çektim o yoldan -ha, arkadaşlarla eğlenceli oluyordu, o ayrı-

ya da bu taraftan -sana göre karşısı- ev tut. bak ben sarıyer'de dağın tepesinde, allah'ın unuttuğu bir yerde yaşıyorum, ama sarıyer merkezde bile ev tutsan, çok daha çabuk varırsın -yani ben sarıyer'den itü'ye bir saatte gidiyorum, o da maksimum, yani oyalandığım için falan öyle bir saat. bu taraftan neresi iyi olur? levent olabilir, büyükdere, kireçburnu falan olabilir belki, çok da bilgim yok gerçi ama, buralarda oturan arkadaşlarım var. ya nişantaşı-cihangir'de otursan misal, metro ile tek vesait çok rahat gidersin örneğin. ama beşiktaş tarafında tutma mesela, sana gene uymaz, itü'de okurken beşiktaş'a akşam iş saatinde kursa gidiyordum, çok kalabalık cidden o saatte yollar.

scooter olayını bilmiyorum.

servis iyidir, candır. uyursun serviste, işe niye harcayasın?

ya da benim gibi okulda da yatabilirsin :D (battaniyem ve yastığım var okulda mesela :) )
  • pasp  (11.10.13 23:16:45) 
son cevabını şimdi gördüm, birazdan sorarım telefon şarjımı kaybettim, gene abuk subuk bi yerlere girdi sanırım, şarj edersem sorarım, sana yanıt vermezsem bil ki unutmuşumdur, bana muhakkak mesaj at, sorarım yani onlara kesin. ama çok unutkan oldum hatırlat kesin :D


  • pasp  (11.10.13 23:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.