[]

Barış Manço Bilenler,

fark ettiniz mi bilmiyorum ama Lambaya Püf De'nin iki ayrı versiyonu, daha doğrusu mix'i var. 45'lik versiyonu ile Ben Bilirim toplama albümündeki versiyonda çok ufak tefek de olsa telaffuz farkları var. Şimdi, Ben Bilirim ilk defâ kaset olarak 1975'te yayınlandı. Parça 1977'de Sakla Samanı Gelir Zamanı'da da yer aldı. Bu ikinci versiyon hangi albümde ilk defa yer aldı, fark eden, bilen var mı? Evet, bugün Ben Bilirim'de ikinci versiyon var ama 1975'teki Ben Bilirim ile bugünkü Ben Bilirim aynı kayıtları mı içeriyor acaba?

Bonus olarak;
La oğlum şu işlere bakabileceğim, fark ettimi yazabileceğim bi' tane güzel diskografi sitesi de yok la. Eskiden Diskotek vardı, şimdi o da wiki gibi olmuş, gelen giden karıştırıyor ortalığı, neyin doğru neyin yanlış olduğuna bakılmıyor bile.

 
moğollar-bi şey yapmalı. aynı şekilde iki ayrı versiyonu var.


  • eyyor  (11.10.13 14:23:28) 
Bi' Şey Yapmalı'nın iki ayrı versiyonu olduğu bilinen bir şey zaten. 1996'daki Dört Renk albümünde yer aldıktan sonra 2000'de compilation albümde de yayınlandı ki bu albümdeki tüm parçalar tekrar kaydedilmişti.

Ben farklı bir durumdan bahsediyorum. Ben Bilirim compilation'u 45'lik derlemesi olarak bilinir. Fakat buradaki versiyon farkına dair hiçbir bilgi yok. Es-kaza fark etmiştim yıllar önce, şimdi tekrar aklıma geldi diye soruşturuyorum.
  • Dunedan  (11.10.13 14:49:00) 
bildiğim kadarıyla tek versiyonu var. şimdi de dinliyorum ben fark göremedim. bi 1973'te çıkardığı lambaya püf de - kalk gidelim küheylan 45'liğinde var. bi ben bilirim albümünde var, bi de sakla samanı gelir zamanı toplama albümünde var. ama hepsi aynı gibi?

bu arada barış manço'nun ciddi anlamda hastasıyım. barış manço ile ilgili konuşabilecek birini bulmak güzel.
  • kibritsuyu  (11.10.13 14:55:45) 
Manço'cu geldi. :D
Olayı açayım biraz. Almanya'da yayınlanan İşte Barış İşte Manço albümündeki versiyonunda fark etmiştim farkı. İlk başlarda Almanya'da böyle bir kayıt vardır dedim, fakat o kaydın 45'lik versiyonu olduğunu fark ettim.
Ahanda aradım, buldum. :D
www.youtube.com
Elindeki Lambaya Püf de ile, bu Lambaya Püf De'nin 1.20'nci dakikasından sonrasını bi' dinleyip karşılaştırır mısın? Ciddi bi' telaffuz farkı var. (Linkteki çok daha güzel bence.) Ayrıca, parça hızlanmadan önce linkteki kayıt "Ohhh" diyor, Ben Bilirim'deki kayıtta "Oh deee" diyor. Bi' dinlesene müdürüm.
  • Dunedan  (11.10.13 16:38:13) 
hepsini dinledim.

şimdi benim bilgisayarda mp3 olarak olduğu için aynı dosya kopyalanmış da olabilir (gerçi böyle değil) ya da bunu hazırlayan adam 1973 45'liğinin içine koyduğu dosyayı ben bilirim albümünden falan çekmiş olabilir.

lakin dinlediklerimin içinde 45'lik, ben bilirim ve sakla samanı albümlerindekielr aynı. bir tek işte barış işte manço albümündeki farklı. senin youtube videosu da iştebarış işte manço albümündekinden.

45'likler bende yok ama kesin bir şey diyebilmek için evde ben bilirim kasedini bulup dinlemem lazım.

sanırım bu ilk versiyon ama.
  • kibritsuyu  (11.10.13 18:06:40 ~ 18:08:34) 
Haftasonu plakçıları bi' dolaşayım bakayım, neymiş, ne değilmiş.

Gesi Bağları gibi bir mix farkı olduğunu düşünüyorum. Aynı durum onda da vardı. Yeni Bir Gün albümündekiyle Sarı Çizmeli Mehmet Ağa toplamasındaki versiyonlar farklı. Tıpkı bunun gibi telaffuz farkı vardı onda da. Bi' de doğru dürüst bi' box set yapmadılar ki,adam gibi alalım, flac olarak rip'leyip linkleri dağıtalım. :D Dönüp dönüp aynı dört-beş albümü dandik dandik ses kalitesi ve kötü kapaklarla basıp duruyor Hüseyin Emre Bey Hazretleri.
  • Dunedan  (12.10.13 00:08:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.