[]

Bir insan durduk yere intihar eder mi?

süreniz başladı.

o değil de suisidoloji diye bir bilim dalı varmış...

edit: açıklama yapın işte. illa yazdıracaksınız icabında. böyle depresyon belirtisi göstermeyip intihar edenler oluyormuş. birden bire kafasına esiyormuş. kendimiz bilinçli olarak farkında olmadığımız halde bilinçaltı bize oyun oynayıp bişeyler yaptırabilir mi? tabii burda akıl hastalığı semptomlarına da girmiş olacağız heralde ama semptomlardan uzak ihtimalleri düşünüyorum biraz da.. ya da insanların iç dünyasının karmaşıklığı, ne bilim...

 
etmez. her zaman bi nedeni vardır.


  • delusion  (11.10.13 04:06:03) 
etmez.


  • zıbınnık  (11.10.13 04:36:16) 
yani dipte derinde bile olsa illaki bir nedeni vardır, heleki belirti göstermemesi filan daha fena direk patlıyor demek.


  • kyha  (11.10.13 04:59:41) 
peki bu belirti göstermeyip- birdenbire kafasına sıkanlar ölmüşler mi, başarısız mı olmuşlar?
ölmüşlerse eğer durduk yere intihar edip etmediklerini bilemeyiz.

yok ölmemişlerse de akıl hastalığı semptomları vs. birer sebep olmuyor mu? :/
  • zıbınnık  (11.10.13 05:16:57 ~ 05:17:33) 
"durduk yere" lafın gelişi dedim yav. konuyla ilgili bişeyler yazarsınız diye işte...


  • ermanen  (11.10.13 05:18:43) 
sisifos söyleni'nde geçiyordu mesela: olumsuzluklar üst üste gelmiştir, o gün seni kimse aramamıştır, belki ufacık bi değişiklik fikrini değiştirmene neden olacaktır ama kimse içinde bulunduğun durumun vehametini bilmediği, anlamadığı için harekete geçmez. çoğu kez bu durumun içinde bulunan kişi de kendisini küçük düşürmemek için veya başka nedenlerle, kimseyi arayıp yardım istemez veya yardım edemeyeceklerini düşünür belki, bilinmez.


  • delusion  (11.10.13 05:18:59) 
bilinçdışı hareket etmek için sanırım trans halinde- uyuşturucu etkisinde ya da uyurgezer gibi birşey olmak lazım gibi.
yani intihar etme şekli de önemli burada.
mesela balkondasındır vs. kısa süreli bi halisünasyon, bi bişey seni buna itebilir ama diğer şekillerde intihara kalkışmak için zaman lazım. o sürede bilindışı hareket ettirebilecek ne olabilir ben bilmiyorum. bilgim burada bitti.
  • zıbınnık  (11.10.13 05:31:48) 
etmez diyenler suisidolog olsa gerek, lan tırtolar, hiç bir sebep yokken deliren, ataklar geçiren, yani psikolojik sorunlar yaşayan oluyor da, intihar eden mi olmasın?
cevabım: evet olur.

  • jemjum  (11.10.13 05:40:19) 
peki o delirmelerin- atak geçirmelerin sebebi fizyolojik olabilir mi?


  • zıbınnık  (11.10.13 05:58:06) 
parapsikolojik de olabilir tabii bilemiyorum.

bi suisidolog gelse de cevaplasa, iyice merak ettim ben de.
  • zıbınnık  (11.10.13 06:05:04) 
eder ya niyet etmesin.


  • brotha b  (11.10.13 08:26:59) 
eder.
bizi yasama baglayan bi içgüdü var. o icgudde en ufak problem olursa sonuc intihar olur

  • ceycey e  (11.10.13 08:47:12) 
özellikle yüksek bir yerde dururken, ya da ne bileyim bir muhabbet esnasında arabada otururken, "bi an şurdan atlasam nasıl olur" diye bir düşünce geçiyor bazen aklımdan. tabi ki normal bi insan olduğum için yapmıyorum ama hiper bi insan olsam aynı durumda, bunu yapabilirdim sanıyorum. olası geliyor bana yani kısaca.


  • in vino veritas  (11.10.13 09:38:31) 
Kurt cobain'i ornek gosterebiliriz bence buna. Gerci ben onun cinayet oldugundan da supheliyim


  • kedidir o kedi  (11.10.13 10:21:00) 
hayattan bir beklentisi kalmamış kendisine ilham bulamayan yapayalnız bir kişi durduk yere intihar edebilir evet. bu insan sessiz sakin dertlerini kimseyle paylaşmadan intahar ederse cevresi için bu sebesiz intihar olur.


  • the imp  (11.10.13 11:14:41 ~ 11:16:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.