[]

sofralık şarap nedir yahu

bugün şarapçıya gittim, vincent diye meyveli bi şarap aldım, eyvallah güzel ama alkol oranı çok düşük, çakırkeyf bile yapmıyor be.

ucuz şaraplar vardı 8 10 liraya, bunlar ne dedim sofralık şarap onlar dedi.

küfreder gibi söyledi soğudum şaraptan, vince'ı kapıp çıktım.

ucuz şarap sofralık mı oluyor nedir?

 
kısa ömürlü şarap demek istemiş. çok eski değil yani. şarabın eskisi makbul ya.


  • gis  (11.10.13 01:38:26) 
vincent şirince de falan da bolca satılıyor, çıkışı orası olabilir.

valla saçma bi tamlama olmuş sofralık şarap, tek başına gitmez bu anca yemekle kaktırırsın gibi.
  • ilkot  (11.10.13 01:39:02) 
yillandikca degerlenen guzellesen kaliteli oluyor, yillandirilamayan dursa da guzellesmeyen saraplar sofra sarabi oluyor diye hatirliyorum


  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.10.13 03:40:57) 
evet ucuz şarap, hızlı mayalansın diye basıyorlar kükürtü, yıllanma filan durumu kav mav olmuyor tabi, içmeden bir sürahi içerisinde 1 saat filan havalandırırsan tadı güzelleşir.


  • kyha  (11.10.13 04:57:16 ~ 04:57:39) 
sofralık şarap, kısa sürede tüketilmesi gereken, yıllandırılmaya müsait olmayan şarap oluyor. havalandırıp keyifli bir şekilde içilir. Vincent da bu anlamda o kategoriye girebilir, çünkü zaman içinde tadının güzelleşmesi durumu söz konusu değil. Şirince'nin ilk seri üretim mevye şarabıdır, kafan iyi olsun diye değil, için ısınsın, sevgi dolu aromalı bi akşam geçir diye üretilir :)


  • Gkcn  (11.10.13 07:13:51) 
sofralık şarap adı üzerinde sofrada yani yemekte içilen şaraptır,italya ,ispanya vs ülkelerde öğle yemeğinde su yerine çıkar bu yüzden alkol derecesi düşüktür işyerinde öğle yemeğinde çıkıyordu bizde, ama millet 1 kadeh içerdi bizim gibi şişe bitsin diye bakmazlardı.


  • sergio35  (11.10.13 15:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.