[]

musluk suyunu içiyor musunuz

içmeden önce ne gibi bir işlem yapmak lazım, beyaz gazın uçup gitmesini beklemekten başka?
evde su kalmamış.



 
içiyoruz biz. bekleme falan yok.

yer : bursa
  • kakao  (10.10.13 21:53:54) 
hangi beyaz gaz?
il neresi ayrıca?

  • sutlu nescafe  (10.10.13 21:54:51) 
il ankara. zaten o yüzden soruyorum.
beyaz gaz klor galiba.

  • Sarix  (10.10.13 21:55:53) 
gaz mı? belediye suyunda gaz mı var?
yıllardır ankarada gazlı su mu içtik lan??

o beyaz şey gaz değil de tortu değil miydi? zamanla uçup gitmek yerine dibe çöküyor diye biliyordum.

ölecez lan :(
  • sansli pipi  (10.10.13 21:59:13) 
içme...


  • mutevazi  (10.10.13 22:03:26) 
içiyorum, ankara. için yahu bir şey olmaz o kadarından, hatta kısa vadede hiçbir şey olmaz. uzun vadesini bilemem taş vs. yumuşakça bir tadı var.


  • retronology  (10.10.13 22:03:46 ~ 22:04:51) 
ben de ankaradayım ve o beyaz şey kireç değil mi yahu? bekleyince kayboluyor falan. direkt musluktan içmiyoruz 8 yıldır falan damacana kullanıyoruz ama ondan önce lıkır lıkır içerdik, hiçbir şey de olmamıştı. buzdolabının soğuk su haznesini musluk suyuyla doldururum bir tek hala az çok içiyoruz denebilir. yemekler ve çay da musluk suyuyla yapılır evde.


  • theseachange  (10.10.13 22:04:30) 
ayrıca o beyaz köpük kireç de değil gaz da. klor. eskiden kireç çıkardı musluk sularından, şimdi olmuyor o. onun haricinde de elmacık suyu içiyorum. ama bitmiş, üşendim kaç zamandır sipariş vermeye. tadı çok güzel değil mi? bana mı öyle geliyor?


  • retronology  (10.10.13 22:06:38) 
Çocukluğumdan beri hep musluk suyundan su içtim ve şu ana kadar bir zararını görmedim.. 7-8 yıl kadar İstanbul'un Terkos suyunu içmemek için ara vermiştim ama İzmir'e geri döndüğümde yeniden başladım.. O beyaz şey de klordur, bir süre beklersin, kloru geçtikten sonra içersin.. Gerçi bizde arsenik de çıktı sudan ama nemo problemo..

İzmir'den bildirdim..
  • lake of the hell  (10.10.13 22:28:53) 
abi bilmiyorum istanbuldayım ve asla içmem ama bazen tadı normal sudan çok daha güzel geliyor yaw.


  • GibsonRules  (10.10.13 22:29:05) 
tüm halk sağlığı hocaları için der

sudaki klor kötü bişi değil, tam tersine bazı mikroorganizmaları öldürmek için konuluyor

ha büyükşehirlerde yin de içmemek lazım. şebekenin nereden dağıtıldığı da önemli. eğer şebekeye yakınsa içilebilir ama klor oranı fazla olacağından kötü gelir tadı. şebekeden uzaksa o zaman pek bulaşmayın, markete çıkın
  • la noix  (10.10.13 22:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.