[]

bilgisayar öğrenmek

demek istediğim, bilgisayarın bütün teknik özellikleri, kendi başıma bilgisayar söküp takacak, hataları vs anlayacak, bilgisayar parçalarının hangisinin daha iyi olduğunu karşılaştıracak şekilde öğrenmek istiyorum.

ne tür kaynakları tavsiye edersiniz?

not: bilgisayardan zerre anlamıyorum bu arada. biri anakart dedi mi bön bön bakıyorum. ama mimarlığı bitirmek üzereyim. işim bilgisayar ve çizim-modelleme programlarıyla ilgili olacağı için bu konudaki açığımı kapatmaya oldukça hevesliyim.

(not2: cevapları sonra okuyabileceğim. saat farkı yüzünden.)

 
abi cümleyi buraya yazana kadar gugulu araştırsan çok değerli kaynaklar bulurdun zaten. hevesin yoksa pek öğrenicem diye kasma. 1-2 ayda bir açıp fanlarını temizle elektrik süpürgesi ile yeter. sen işin yazılım kısmı ile ile ilgilen donanım yerine. bence tabi.


  • hasmetizm  (10.10.13 21:28:30) 
Söküp takmak istiyorsan azcık cesaret yeter. Çoğu korkuyor laptop içini açmaya. Oysa vida sökmekten başka bir şey değil. "Bilgisayarının modeli+ disassembly" şeklinde bi arama yaparsan açıklayıcı video bulursun.


  • nickini vermek istemeyen uye  (10.10.13 21:32:33) 
donanım için teori lazım, yani mahalledeki bilgisayarcı olursunuz (ki o da öyle kolay iş değil) ama "her şeyi bileyim" diye yola çıkmanız yanlış en başta.

söylediklerinize göre çizim yazılım programlarına odaklanamanız en güzeli. yine de şu kadarını diyeyim, sadece diskteki dosyanın okunup ekranınıza görüntü olarak çizilmesine kadar geçen süreçte onlarca kavram var.
  • celeron 300a  (10.10.13 21:39:45) 
Calisacagim aletin yapisini bilmek istemek garip mi? İleride kendime bilgisayar almam gerektigi zaman kimseye yaptirtmak zorunda olmamak istiyorum. En basit sorunda hemen birilerini aramak zorunda kalmak istemiyorum. Google'da neyi arayacagimi bilsem burada sormam heralde degil mi? Kaldi ki biri ciksin anlatsin da demedim.


  • goldentitan  (11.10.13 03:27:16) 
merak etmen gerek. şurası nedir,burada ne var acaba diyerek bozulmasına aldırmadan kurcalamalısın. bir sorun yaşadığında başkasına sormak, servise götürmek vs yerine kendi çözüm yollarını bulman, forumlarda kaybolman lazım. sök vidaları, aç bak içinde ne var. sonra bak netten neymiş diye. yoksa bi kaynağı oku bitir diye bişey ben bilmiyorum. zamanla hallolur ama merak varsa.


  • olmaz  (11.10.13 18:47:13 ~ 18:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.