[]

İş güç, fikirleriniz nelerdir?

Geçmişte bilgisayar donanımı okudum 2 yıllık üniversite, ama çok geçmişte. Sonra bir süre bir hosting firmasında çalıştım küçük çapta php kodları yazdım, fakat web 2.0 ın daha piyasaya hakim olmadığı yıllardı, tableless design henüz yeni kavramdı. düşünün artık eskiliğini. Sonra tekrar üniversiteye başladım, istatistik mezunu oldum. minitab ve spss biliyorum, analiz konularına hakim olduğumu düsünüyorum. matlabda istatistiksel toolkiti de kullanabilirim ayrıca R tabiki. Şimdi ben bu bilgiler ışığında ne yapayım? ilanlara başvuruyorum henüz geri dönüş olmadı sektörel tecrübe yok ve yaş çok genç sayılmaz. Fikirleriniz ne arkadaşlar, hem para kazanmak hem de tutunmak için ne yapmalıyım? Kişisel web sitesi açıp orada her türlü analiz php işi yapılır falan mı yapayım, ne yapayım, gerçek fikirlere ihtiyacım var. eksik yazdığım şeyler olabilir, sorulursa cevaplarım. teşekkür ederim.




 
abi sana önerim büyük holdinglerin it bölümlerine helpdesk elemanı olarak başvur. orada zaten genelde 3 bölüm olur. helpdesk, sistem network, yazılım. helpdeske gir sonradan yazılım yada sistem alanına kayarsın tecrübe edinince.


  • melancholyman  (10.10.13 20:58:36) 
yazılımcı olamam ki, yazılım mühendisliği okumadım... analiz, planlama, istatistik üzerine yoğunlaşmak istiyorum ama sektörel tecrübe yok, başvurulara geri dönüş alamıyorum.


  • sahipsiz  (10.10.13 21:00:24 ~ 21:02:21) 
kendine bi site aç bence dediğin gibi. site, yazılım işlerini falan topla. öncleikli olarak çevrenden bulmaya çalış, daha az efor harcarsın, şevkin kırılmaz. müşterilerinin siteleri üzerinden google analytics'i öğren, sertifikasını al. ayrıca müşterilerinin adwords reklam kampanyalarını yönet, adwords sertifikasını da al. certified olunca müşteri hacmin genişleyecektir, ofis tut, yanına r10'dan 2 çırak al, onları eğit, işleri büyüt. belli bilgi birikim ve hatrı sayılır bir çevre oluşabilirse medya planlamacılığa doğru kay. özet olarak istatistik ve yazılım bilgilerini kullanarak piyasada yer edinebilirsin.

not: bi yerlerde iş bulsan dahi saydığım bu işleri freelancer yürütmeye bak derim.
  • tuyra  (10.10.13 21:29:11 ~ 21:31:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.