[]

Çamaşırların yıkanınca bozulması

Tüm çamaşırlarım; tişörtler, kazaklar, iç çamaşırları yıkanınca tiftik tiftik oluyor, yeni aldığım tişörtler bile ilk yıkamadan sonra yıllardır giyilmiş gibi eski bir hal alıyor. Ekteki fotoğrafın solundaki gibi oluyor genelde ama tuy alma makinası işe yaramıyor çünkü o tüyler çok küçük kalıyor.

Bunun çözümü nedir? Sırf bu yüzden yeni birşeyler alamıyorum


 
çamaşırı attığınız yerde, kazanda yani bir yere takılıyor olabilir.
bir de fermuarlı, düğmeli şeylerle trikoları birlikte atma derdim annem. takılıp tiftik yapıyor diye.

  • leadzeppelin  (10.10.13 20:17:10) 
doğru deterjan, doğru makine ayarları.


  • ne olsun ne olsun  (10.10.13 20:17:44) 
makineniz yeni mi yoksa eski mi? hangi programı kullanıyorsunuz? kaç derecede yıkıyorsunuz? bunlar önemli.


  • mea maxima culpa  (10.10.13 20:24:34) 
ne olsun'un dediği gibi makinenin programlarını iyi öğrenin, her şeyi pamuklu programında köklemeyin. yünlü programını, elde yıkama programını deneyin. daha yumuşak hareketlerle yıkar.

yüksek devirde sıkmayın, 1000'e 1200'e çıkmaya gerek yok. boxer'dı çoraptı onlara acımayın ama böyle "güzel" şeylerde ben 800'ü geçmiyorum.

leadzeppelin+1

iyi detarjanla 40° bence en güzeli.
  • celeron 300a  (10.10.13 20:27:43) 
@leadzeppelin, 2 farklı makineda da aynı şey oluyor. Fermuarsız şeylerle de aynı şey oluyor.


@ne olsun ne olsun, bunları nerden öğrenmem gerekiyor? :)

@mea maxima culpa, yeni makinede de aynı durum var maalesef.

@celeron 300a, devir olarak 600de kullanıyorum zaten en düşük o var makinede. Genelde de 30-40 derece ile yıkıyorum. Yünlü programını deneyebilirim dediğin gibi.
  • MBrain  (10.10.13 21:08:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.