[]

Özel ders nasıl verilir

Abes soru değil mi? Mesela internetten özel ders buldunuz benim gibi. Telefonda görüştünüz diyelim. Veli sizi eve davet ediyor tanışmak için, nasıl güvenip gidersiniz? Hiç yaptınız mı böyle bir şey?




 
ben şu an 3 tane özel ders veriyorum. hepsi de internetten gelen teklifler sonucu oldu.

genelde ilk buluşmayı, ders verme şeklinde olmadığından bir kafede gerçekleştiriyorum. hem ders alacak kişinin isteklerini almak hem de nasıl bir yöntem kullandığımı anlatmak için daha verimli oluyor. ingilizce ve ispanyolca verdiğim için çok fazla kaynak kullanımı gerekiyor, bunların temini vs gibi konular da konuşuluyor.

demem odur ki tanışmayı dışarıda yapman daha akıllıca olur.
  • eastanbool  (10.10.13 14:46:03) 
ben erkek olduğum halde ilk 1-2 dersi kafede alıyorum.


  • medievalman  (10.10.13 14:55:12) 
kafede mi özel ders veriyorsunuz yani?


  • electra kompleksi  (10.10.13 14:58:36) 
Veli dediğiniz için soruyorum, çocuklara mı ders veriyorsunuz? O zaman evine gitmeniz daha yerinde olur ya da kafede buluşma talep edebilirsiniz. Ama sonuçta çocuk varsa eve çağrılmanız çok enteresan değil.


  • whoosie  (10.10.13 14:59:42) 
Evet orta son öğrencisi için internetten iletişime geçmiş veli yani anne, kadın numarasını bırakmış...


  • electra kompleksi  (10.10.13 15:01:48 ~ 15:02:04) 
Daha konuşmadık kadınla, siteden telefonunu bırakmış. Daha aramadım. ararsam muhtemelen tanışmak isteyecek ve muhtemelen evde olacak bu. Ne yapmam gerektiğini pek bilmiyorum açıkçası. Sonuçta erkek olsam bir derece...


  • electra kompleksi  (10.10.13 15:03:55) 
Bence boşuna paranoya yapıyorsunuz. gitmeden önce gittiğiniz yerin telefonunu adresini birine verin, endişeleriniz azalır belki.
Gideceksiniz, merhabalaşıp oturacaksınız, kadının çocuğunu övmesini ve yermesini dinleyeceksiniz, neler katabileceğinizi anlatıp saatler ve ücret hakkında konuşacaksınız. Çok bişi yok yani.

  • whoosie  (10.10.13 15:06:00) 
Velinin tam adını öğrenin, ev adresini, telefon numarasını alın. Facebookla, whatsapp fotoğrafı aynı mı diye bakın. 118 80'den bayanın ismiyle numarasını isteyin aynı kişi mi bir bakın. Bu biraz işe yarar belki kimliğini doğrulamaya.


  • botucat  (10.10.13 15:16:27) 
saçma paranoyalara girmene gerek yok. onlar sana nasıl güvensin? manyak mısın sapık mısın pedofil misin çocuklarına ders vereceksin bir de ne bilsinler? elinde silah var belki , akli dengen yerinde değil.. uzar da uzar sonu yok bunun.

gideceğin yerin detaylı adresi, velinin tel.nu ve kendi telefon numaranı bir arkadaşına ver, muhtemel çıkış saatinde seni aramasını/mesaj atmasını rica et falan.. için rahat eder bu kadar basit.

hiç cafede ders vermeye gerek duymadım.
özel ders verdiğim /almak isteyen aileler dudullu gaziosmanpaşa tarzı yerlerde (orada yaşayan sakin mazbut insanları tenzih ederim) olmadığından aklıma bile gelmiyor kötü şeyler.
  • jimjim  (10.10.13 16:16:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.