[]

avrupa turu tavsiyeleri

merhaba herkese.
litvanya'da vilnius'ta erasmus yapmaktayım ve yol için verebildiğim kadar ucuza bir avrupa gezisi yapmayı planlıyorum.
gezilecek yerler:
- polonya (varşova)
- çek (prag)
- almanya (berlin)
- ispanya (barcelona)
- italya (roma, venedik)
- fransa (paris)



- hangi ülkeler arası hızlı tren var ve ülkeler arası yolculuklar nasıl kısa sürebilir? ulaşım hatlarına nerden bakabiliriz?

- kalacak yer sorunu (hostel, pansiyon) ne kadara mal olur, yer bulunabilir mi?
- şuna dikkat edin, şurayı görmeden dönersen avrupayı gezdim deme dediğiniz yer var mı? şu şehre git, şu ülkeye uğra gibi.


bu ülkeler arasında uçak ve tren vs. ulaşım, konaklama önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

 
hem verebildigim kadar ucuza demissiniz hem de hangi ulkeler arasi hizli tren var demissiniz.. hizli degil de bir kademe alt seviyedeki trenlerle seyahat ederseniz cok cok daha ucuza gidersiniz gideceginiz yere. zaman cok onemliyse harcayacak para varsa binin tabi de ogrenci isi degil hizli tren. biletleri onceden alirsaniz cok daha ucuz olur ayrica o da ayri bir sey. 20 euroluk bilet seyahattan bir kac gun once 60a cikabilir.

kalacak yer internetten halledilir onceden halledin o isi de.. hrs.com booking.com falan bir suru site var

amsterdam ve brugge a gidin derim ben bir de.

berline tercih ederim ben sahsen.. beklentilerle ilgili tabi
  • babamasoliimbananickaldirsin  (10.10.13 12:23:14) 
Cok parametreli bir soru olmus.

Kalacak yerler icin :

Bu siteler denendi,kullanildi.

www.hostelworld.com
www.booking.com
www.hostelbookers.com

Hostel icin St. Christopher's lari kullanabilirsin. Eglenceli oluyor epey.

ucak biletleri icin

www.skyscanner.com
www.ryanair.com (ryanair icin sozlukte bir arama yap)

Ryanair turu yapabilirsin. Ben hep aralarda kullandim. Aklimda boyle bir tur yapmak.

Bir de Sevilla'ya git mutlaka.
  • 70x100  (10.10.13 12:24:43) 
polonya, çek, slovakya, macaristan, avusturya ve almanya arasında sağlam tren bağlantıları var, bunları mutlaka kullan. benim çok içimde kalmıştı kaunas'a gidememiştim, oraya da mutlaka git. ayrıca vilniustaysan riga sana 2,5 talinn ise 5 saat uzaklıkta, o ikisini de bi araya mutlaka sıkıştır. talinnden feribotla finlandiyaya geçebiliyorsun ve kısa sürüyor, bunu da aklında bulundur. eklemeden edemedim, arkadaşın dediği gibi hızlı tren pahalıdır, sen hem konaklamayı aradan çıkarmak hem de daha ucuza seyahat edebilmek için gece trenlerini kullanmalısın, gece trende uyuyup sabah şehri gezebilirsin böylece.

almanyadan ryan air ile barselonaya 4 euroya gidiş dönüş bilet bulmuştum, bunları mutlaka araştır.

son olarak, avrupada görmeden dönme diyebileceğim tek yer romadır. görmeden dönme, görmeden ölme.
  • in vino veritas  (10.10.13 12:27:29 ~ 12:31:36) 
ryanair ve airbaltic sitelerini takip ederek last minute offers veya çok önceden bilet alarak uçakla oldukça ucuza seyahat edebilirsin.

varşova berlin arası tren oldukça ucuz ve keyifli

ecolines ve eurolines (gene önceden ve internet üzerinden alarak)ucuz otobüs firmaları.

güney avrupa için gene ryanair veya easyjet. 6 euroya paris-barcelona yapmuştık mesela. (bilet alrrken hangi havaalanı ve iniş saatinin kaçta olduğuna dikkat et, bu tür uuz firmalar şehir dışındaki havaalanlarını kullanıyorlar ve, kel alaka bir saatte inersen uçak biletinin 3-5 katı kadar havaalanı-şehir içi transferi ödemek gerekebiliyor.)

riga, talin, krakov görmeden gelme. krakow için varşovadan bile güzel diyolar. ben de gidemedim, içimde kaldı.

ben bu programı güney kuzey ve orta avrupa olarak üçe bölüp yapardım. kışın kuzey avrupayı gezmek soğuk ve havlrın erken kararması yüzünden pek keyifli olmayabilir. yazın da güney avrupa çok sıcak olur. yazın kuzey ve orta avrupa gezip, baharda güney avr yapardım. hem güney avr baharda nispeten daha az turistik sezon olacağı için ucuz bilet ve konaklama bulman daha kolay olur.

ayrıca konaklama için couchsurfing dene. otelde kalmaktan çok çok daha keyifli, gittiğin yerin yerli insanlarıyla tanışmak ve onların sana tavsiye edeceği yerleri gezip görmek, hiç bir gezi kitabında yazmayan, bilinmeyen şeyler görmeni sağlar hem de konaklama işini bedavaya getirmiş olursun. dünyanın her yerinden de arkadaşın olur.
  • nicki martin  (10.10.13 12:28:38) 
hostel konusunda yardımcı olamıyorum ama tren konusunda:

www.raileurope-world.com

bi de budapeşte de gezilebilir bi destinasyon.
  • gis  (10.10.13 12:33:42 ~ 12:35:03) 
hayırlı olsun erasmus öncelikle:) tadını çıkar;)
şimdi öncelikle Euro bölgesine girince her şey pahalı gelicek sana ama mantıklı olursan çok da sorun olmaz.

*ben polonyada Erasmus yaptım,polonya çok ucuz,varşovanın maksimum 2 günü var,öyle aman aman bir yer değil,küçük ve rahat gezilir.

berlin türk insanının bilmediği kadar güzel bir yer;kesinlikle gitmeni tavsiye ederim..paristen daha çok gezilcek yer var,paris kocaman bir balon bence.
(litvanyadan varşovaya ulaşımı ayarladıktan sonra gezip direk otobüsle[polskibus]6 saate berline de geçebilirsin hem de çok ucuz olur)

hostelworld.com'dan mesai harcaman gerekicek;yorumlar/fiyat/lokasyon herşey ayrıntılı yazar ona göre seçer ayarlarsın,avrupada ülkeden bağımsız olarak ortalama/üst hostel fiyatları 18-25 euro günlük. ben yurt tarzı odada kalırım dersen daha da düşer;) biz arkadaşla 2 kişilk odada kaldık hep.
roma'yı beğenmeyen olmadı ben anca gidicem..

çoğu yer için ryanair ve wizzair'E ihtiyacın olcak.

sorun olursa pm at.
  • rudeboy  (10.10.13 12:45:20) 
coachsurfing'den olabildiğince bulmaya çalışıp hostelworld ve booking'i son çare olarak kullanmayı düşünüyorum. Bu gezi 1 ay sürecek en fazla o yüzden trenlerde gece treni yaparak gitmek çok mantıklı. şimdi geriye bir tek rota çizmek ve hangi yerlerde tren hangi yerlerde uçak tercih edilir o kalıyor. ryanair'in bazı havaalanlarinin uzak olduğunu duymuştum. yazdigim sehirler arasinda hangilerinde bu var bilen varsa süper olur. bir de hangi sehirde ne kadar kalmali? bir rota cizmek nasil bu kadar zor olur ki


  • agaran  (10.10.13 12:50:57) 
panpa ryanair'e bak. kaunas'tan çok ucuz uçuşlar var. ben barcelona'ya 30 euro'ya mı ne gitmiştim.

salento'da benim yerime de kop :(
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (10.10.13 12:59:31) 
Oncelikle zaman ayirdiginiz guzel yorumlariniz icin cok cok tesekkurler. Dogu Avrupa'da tren Batı Avrupa'da ucak kullanilmasi onerildi. Trenleri normal tren olarak almayi planlıyorum. Internetten degil de aninda alsam gittigim yerden cunku saatler esnek olabilir biletler yansin istemem. Bu gibi durumlarda ucretler artar mi ucak bileti gibi. Yoksa hep standart midir?

Ucak biletlerini Barcelona, Venedik, Paris, Berlin, Roma olarak almayi planliyorum. Venedik'ten Roma'ya nasil gelebilirim?

Vilnius'tan Krakow ve Varsova'ya otobüs bulabilirmisim. Oradan Prag ya da Berlin'e gecmeyi dusunuyorum. Sonrasinda belki Amsterdam ya da Brugge olabilir ama biraz pahali olduklarini duymustum.

Paris icin herkes ayni kotu yorumu yapiyor ama 4 buyuklerde de bir tek Paris' i gezmemi söylediler. Sevilla'yi tavsiye eden cok oldu fakat Barcelona Sevilla Madrid arasini nasil gececegim hakkında fikrim olmadigi için silmistim listeden.
  • agaran  (10.10.13 13:39:43 ~ 13:44:56) 
venedik - roma arası easyjet'te uygun uçuş bulabilirsin, trenle floransa - pisa - roma şeklinde de yapabilirsin, fazladan 2 yer daha görmüş olursun eğlenceli olur.

doğru avrupa için biletlerde şöyle bir yorum yapabilirim, avusturya ve krakow dışındaki yerlerde son dakka biletini de çok pahalanmadan alabiliyorsun ama krakow uçuk bi fiyat vermişti prag'a dönüş için birkaç saat sonrasına, öyle ki gece hostelde kalıp ertesi gün otobüsle brnoya ordan da trenle prag'a gitmek çok daha ucuza geliyordu o fiyatın yanında, biz de onu tercih etmiştik.

bir de aklında bulunsun, bir öğrenci grubunda kişi sayısı arttıkça bilet fiyatı düşüyor, grupça gitmek çok daha uygun olacaktır. kalabalık grup olunca hostel ayarlamak da çok daha uyguna gelecektir.

paris için ben kötü yorumunu yapamam, christmas'ta kesinlikle görülmeli bence, biraz soğuk olabilir ama christmas ruhu dedikleri şey var ya, onu resmen hissediyorsun :)

çok canım çekti yalnız, şubata kadar nasıl sabrederim bilemedim :)

çok eğlen, sorun olursa pm at.
  • in vino veritas  (10.10.13 13:54:31) 
Cok tesekkurler cevaplar icin


  • agaran  (23.10.13 15:19:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.