[]

excel-vba--indeks mevzusu

Selamlar,

Excel'de bir form var. Soruların önünde kutucuklar yaptık label ile. Bu kutucuğa tıklandığında background color siyah oluyor, tekrar tıklanırsa beyaza dönüyor. Yani basit bir form sayfası yapmaya çalışıyoruz.
Label tek olunca sorun yok ama 30-40 tane label var ve galiba vba'da nesnelerde indeks olmadığı için label1 için yazılı kodu tüm label'lar için tekrar etmek gerekiyor. Indeks olsaydı tekbir kod ile tüm label nesnelerini kontrol edebilecektik (visual basic'te olduğu gibi)

Sorum bunun kolay bir yolu olup olmadığı?

Checkbox kullan diyecekler için checkbox istemiyoruz. Tikli bir şey yerine siyah renkle dolmasını istiyoruz kutucuğun ve checkbox'da bunu yapmanın yolunu bulamadım.

Teşekkürler.

 
Class module kullanarak yapabilirsin.


  • cakabo  (10.10.13 09:43:26) 
for
next
?
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (10.10.13 09:48:36) 
@cakabo selam.
Class module ile ilgili hiçbir bilgim yok. Class module ile aşağıdaki kodu örneğin iki label için nasıl yapabileceğimi gösterebilir misin? eğer çok vakit almayacaksa.

Kod açıklaması: kutucuk arka plan rengi beyazsa siyah; siyahsa beyaz yapıyor sadece.

Dim sayac As Integer

Private Sub Label1_Click()

If sayac = 0 Then
Label1.BackColor = vbBlack
sayac = 1
Exit Sub
End If

If sayac = 1 Then
Label1.BackColor = vbWhite
sayac = 0
Exit Sub
End If

End Sub



@cirkin; bu şekilde for next olmuyor, index olsaydı for next yapacaktım zaten; label1_click() rutininde çalışıyorum. bunu da döngü içerisine aktaramıyorum.
  • puc  (10.10.13 10:15:35) 
myForm.controls("nameOfControl" & cstr(i)).backgrouncolor = rgb(0,0,0)

olay bu kadar basit.
  • tolga bey  (08.01.14 07:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.