[]

Vesikalık Foto Arka Plan Renk Değiştirme

Vesikalık fotomun arka planı beyaz,
ben bunu açık gri tona çevirmek istiyorum.

Bunu online olarak yapabileceğim site bulamadım,

Photoshop CS3 yüklü bilgisayarımda ama photoshop bilmem

bunu photoshop ya da internet üzerinden nasıl yapabilirim
yol gösterecek var mı?

 
Eger uzerinde beyaz ya da acik renk bi sey yoksa ilk olarak photoshopta magic tool'u kullan (ama once sag alta dogru layerlarda 'arkaplan' yazan seye sag tiklayip 'arka plandan katman' secenegine tikla, boylece direk foto uzerinde oynama yapabil), beyaz kisma tikla. Eger sadece arka plani secebildiyse ne ala. Bazi kisimlar fazladan eklendiyse lasso aracini kullanabilirsin. Ustteki listede sol tarafa dogru tek kare, iki dolu kare ve bi dolu bi bos kare var. bi dolu bi bosu secersen, bu, sececegin kismi ilk sectigin bolgeden eksiltecek demek. Onunla fotoya yaklasip fazla eklenmis kisimlari secerek cikarabilirsin. Ardindan sol listedeki altta renk seceneklerinden griyi secip, sonra yine sol listede boya kovasini secip o secili beyaz alana tikladiginda istedigin renk olur.

Ya da direk magnetic tool u secip fotoya yaklasip kendi goruntunun etrafindan secebilirsin kendini. Ardindan en ust listede 'sec'e tiklayip 'ters'e tikla. Boylece arka plan secilmis olcak. Sonra yine ayni sekilde renk sec boya kovasiyla tikla.

En son ctrl+d yap, secili yerler bi gitsin. Ardindan farkli kaydet diyip jpeg de.
  • cassidy fairylady  (10.10.13 10:34:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.