[]

takip edilmek/ kapkaç eşiği

merhaba

3-4 ay önce paşalimanı sahilde oturmuş kitabımı okurken bir abinin sürekli önümden geçmesini fark ettim ama üstüme alınmak istemedim. sonra kalkınca baktım gayet peşimden geliyor. geri dönüp çöp atınca anladığımı fark etti. ama o an şokla ne yapacağımı bilemeden hızla üsküdar iskelesinde kalabalığa karıştım.
bugün istiklalden galataya inerken yolun darlığın, arabalardan arkamda biri vardı biliyordum ama öyle olmasını düşünmek istemedim. sonra karşıya geçiyorum o da geçiyor. yavaşladım. birinin yanına geçti. baktım sırt çantamın ön gözü açık. şükür cüzdanım orda değildi.

biliyorum karşımdaki bana bunu yapıyor ama ne tepki vereceğimi bilemiyorum. ne yapılır, ne yapmam gerekir ?

hayır anlamıyorum dünya güzeli filan değilim yani nedir amaçları rahatsız edip mutlu olmak mı?

 
biber gazı
bir de çığlık bas tamamdır işte

  • patr  (09.10.13 19:48:30) 
hemen 155 i arayıp bir ekip yollamalarını isteyebilirsin. çaktırmadan ararsan, seni takip etmesine de izin verirsen yakalanma şansı var. hoş yakalanınca bir şey olacağından değil ama ders olur en azından.


  • the kene  (09.10.13 19:48:41) 
muhtemelen bu tipleri kendine çekiyorsun. baksana ikidir dadanmışlar sana. o anlarda nasıl davranacağını bilmediğinden, üzerinde biber gazı vs taşısan da kullanamazsın.

çığlık olabilir. tabi cesarete edebilirsen.

benim tavsiyem her türlü hal ve hareketle bu tipler için hedef olmaktan çıkmaya çalışmalısın. örnek olarak sırtına taktıgın çantayı nasıl açık bırakabiliyorsun? ve nasıl oluyorsa cüzdanını oraya koyabilme gibi bir ihtimalden bahsedebiliyorsun. bence önce bunları gözden geçirmelisin.
  • mahone  (09.10.13 20:47:14) 
keşke yalnızca rahatsız etmek olsa amaçları. fark ettiğin an hızlanıp kalabalık bir yere git ama kaçıyormuş izlenimi de verme korktuğunu anlayınca daha da cesaretleniyorlar sanki. ben direk ''senin ağzına edicem şerefsiz'' bakışı atıp telefonla birilerini arıyorum -çağırmıyorum, o görsün diye sadece- ama gerektiğinde polisi de aramak gerek tabi. bir de bir keresinde dönüp ona doğru yürümeye başladım hızla, anında topukladı it. biber gazı da taşımanı öneririm sürekli.

bu arada, seninle ilgili bir durum değil bu ne demek kendine çekiyorsun dadanmışlar sana? memlekette elini sallasan sapığa, manyağa çarpıyorsun mübarek.
  • mayaa  (09.10.13 20:51:06 ~ 20:57:55) 
@mahone
yanlış okudunuz sanırım, açık bırakan ben değilim, açan kişi o. hani insan trafiği olur ya. o arada da fark edilemeyenlerden?
cüzdanı tabi ki oraya koymuyorum ama aceleyle koymuş da olabilirdim. insan değil miyiz anlık şeyler hani?
  • bblainn  (09.10.13 22:05:36) 
öncelikle bu adamların dikkatini çekmemeye çalış. çantanı sırtında değil, elinde veya önünde taşı mesela.

kalabalıkta olma avantajını kaybetmemeye çalış, takip edildiğini anladığında polisi ara, bilgi ver. çok yaklaşıp taciz ederlerse de kopar yaygarayı. hiçbir şey yapamıyorsan bir taksiye atlayıp uzaklaş.

bir de maalesef bunları artık olağan şeyler olarak kabul et, çok üzgünüm böyle söylediğim için. ama normal kabul edersen kontrolünü kaybetmez, daha kolay başa çıkarsın gibi geliyor. bilmiyorum yanılıyor da olabilirim.
  • puc  (09.10.13 22:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.