[]

tv'deki yarışmalardan kazanılan para ödülleri

arkadaşlar, bu para ödüllerinin ödenme zamanı ve kesilen vergi hususunda son durum nedir? bileninin/yaşayanınız var midur?




 
Şöyle söyleyeyim. var mısın yok musun'da 3 ay önce yarışmış bir kişi tanıyorum parasını daha aLamadı.


  • solfej  (08.04.09 15:01:34) 
var mısın yok musun hadisesi basına da yansımış zaten.. mesut yar yazmış mesela parasını alamayıp mağdur olanları falan.. orada imzalatılan sözleşmeye göre, 1 sene sonra alabiliyomussun paranı... vergi ve parayı alıp alamama durumlarını öğrenmeye çalışıyorum tam olarak...


  • eugenick  (08.04.09 15:18:56) 
"%10'luk bir vergi kesiliyor" diye bir açıklama duymuştum televizyonda. Verginin adını ve niteliğini bilemeyeceğim ama.


  • suda balik  (08.04.09 15:54:45) 
dünyanın hiçbir yerinde tv'de kazanılan para ödülleri 3-4 ay içinde verilmez. en erken 6 ay filan beklersin ki o da iyi bir ihtimal. hatta survivor yunanistan türkiye'nin ardından show tv türklere ödülü 3 ay sonrasında vermiş ve yunan kanalı "neden bu kadar erken verip bizi de zora soktunuz" diye isyan etmiş.

diğer yarışma programlarını bilemeyeceğim ama var mısın yok musun'da alınan para ödülleri net ödüller. misal 50.000 Tl kazandıysan, 50.000 TL cebine giriyor. vergi işlerini yapımcı firma karşılıyor.
  • teritori  (08.04.09 17:23:48) 
acun açıklamıştı %10 kesinti yapıyorlarmış.


  • readmymind  (08.04.09 17:54:49) 
ben de acun'un açıklamasına göre o ödülün tamamı yarışmacıya kalıyor diye yazmıştım. orası burası ayrı oynamasın acun'un.


  • teritori  (10.04.09 03:07:51) 
aylar sonra tecrübeyle sabitlenmiştir ki: hadise 2481 liralık bir istisna tutarı ve bunu aşan miktara uygulanan %10 luk bir vergiden ibaret. 2481 liraya kadar vergi yok, bunu aşan miktarın yüzde 10 una el koyuyo fakingavırnmınt.


yani x = (kazanılan para - 2481)/10


atv yayınlandıktan 3 ay sonra veriyo bi de.
  • eugenick  (12.06.09 03:39:19 ~ 03:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.