[]

Bilgisayar'dan Harici HDD'ye dosya kopyalama.

Merhabalar arkadaşlar. Ben Toshiba'nın 1TB'lık Harici HDD'sini aldım. Bilgisayarım çok dolduğundan ve hep mavi ekran vermeye başladığından dolayı dosyalarımı ilk HDD'ye atar sonra da bilgisayara format atarım diye düşünüyordum ki bugün herhangi bir dosya kopyalayıp atmaya çalıştığımda bilgisayar donuyor ve kesinlikle cevap vermiyor, dolayısıyla hiçbir şekilde harddiske bir şey atamıyorum. Güvenli modda da denedim, hala aynı. Acaba bilgisayarımda teknik bir hata mı var da bu hatayı alıyorum sizce? Ya da alternatif olarak hangi yöntemleri deneyebilirim?

Not : Böyle küçük dosyaları atıyor, 100 MB'a kadar falan problem olmuyor hemen atıyor fakat bir klasör ya da 100 MB üstü bir dosya atmayı denediğimde bilgisayar tamamen kilitleniyor :(


 
Yüksek ihtimalle bilgisayardaki hdd bad sector dolu. Mavi ekranın sebebi de bunlar. Sen büyük dosya atmaya çalıştığında o dosyalar illa ki kıyıdan köşeden bad sectore denk geliyor ve hdd kaynaklı olarak bilgisayar kilitleniyor. Benim yorumum bu.
İçerik önemliyse veri kurtarma şirketlerine götürün önemsizse soğuk su için

edit: bir umut check disk yaptırabilirsiniz.
  • onexey  (09.10.13 17:29:53 ~ 17:31:03) 
yapmayın be hocam :/ Yurtdışından yeni geldim bütün fotoğraflarım bilgisayarda ya :(

Peki format atsam düzelir mi acaba? yoksa bilgisayarcılar düzeltebilir mi bunu? Ne yapmam gerekir?
  • ateslizenci  (09.10.13 17:44:37) 
onexey +1

lakin dahili harddiskte bad sector olması nedeniyle veri kurtarma veya soğuk suya gerek yok.

harici harddisk dursun bir kenarda, ileride lazım olur şimdi onunla işimiz yok. siz bozuk olduğundan şüphelendiğimiz dahili harddiski güzelce söküyorsunuz, yerine yeni dahili harddisk takıp sisteminizi tertemiz kuruyorsunuz. e peki ya bilgiler? onlar hala eski bozuk harddiskte. gidip bir de harici harddisk kutusu alıp eski bozuğu ona takıp kendisini bir harici harddiske çeviriyorsunuz ve usb'den takıyorsunuz. ondan bilgisayara kopyalıyorsunuz. aynı bozuk harddiskten hem sistem çalışıp, hem de veri kopyalanmaya çalışılmadığı için bad sector problem olmuyor, mavi ekran verdirtmiyor. en kötü ihtimalle bad sectore denk gelen yeri kopyalamıyor ya da takır tukur edip zorlanıp öyle kopyalıyor. çözüm olmazsa o zaman veri kurtarma şirketine götürebilirsiniz. ama önce bunu deneyin bence.

ben bad sector yüzünden bozulan ve değiştirdiğim harddiskimi hala içine önemsiz, silinse de üzülmeyeceğim ıvır zıvırları (mp3, izlediğim ama silmeye kıyamadığım filmler falan) kopyaladığım harici disk diye kullanıyorum.
  • kibritsuyu  (09.10.13 17:44:46 ~ 17:47:04) 
kibritsuyu, teşekkür ederim. veri kurtarma şirketine götürecek kadar ciddi dosyalarım yok, dediğin gibi yapacağım o zaman.

Şimdi HD Tune diye bi program buldum error scan yaptırıyorum bad sector varsa buluyormuş, belki çıkmaz bad sector falan da başka bir şeyden kaynaklanıyordur:(
  • ateslizenci  (09.10.13 17:52:39) 
4-8 gblık bir usb belleğe linux livecd (tercihim backtrack) bootlayıp bilgisayarını onunla başlatırsan yeni bir hddye ihtiyaç duymadan dosyalarını harici ile alabilirsin


  • patr  (09.10.13 19:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.