[]

Kedili Kadınlar

Başlığı aslında bilerek böyle seçtim. Soracağım şey evinde kedisi olan kadınlar değil. Bazı teyzeler var hani sokakta milyonlarca kediyi besliyorlar. Yetmiyor evlerinde de çok sayıda kedileri var.

Çok ciddiyim sorularım şunlar ;

1- Neden bunu yapan sadece kadınlar? (hiç erkek versiyonunu görmedim, gören varsa beri gelsin)

2- Neden kedi? Neden köpek değil? Sokakta köpekler de var.

3- Neden mesela balık değil? Oturduğu evinin her yerini akvaryum yapsın balık beslesin mesela?

Bu teyzelerin yurtdışında da versiyonları var. İngilizi var amerikalısı almanı var. Bunun düzgün bir izahı var mı?

 
Mesela benim annem var böyle. Dedim iyice kedi annesi oldun. E gel de o zaman senin annen olayım dedi.. Her şakada ciddiyet vardır. Hayatlarındaki bir eksikliği bu şekilde dolduruyor olabilirler. Belli bir pişmanlıklarını böyle gideriyor olabilirler. Köpek daha sahibine muhtaçtır, gezdirmek gerekir, sahip evde olmadıkça strese girer. Kedi kendi halinde takılır.. Eh annemin günde 11 saat falan çalıştığını düşünürsek, köpek yanlış bir seçim olurdu. Ama sokakta onları da besliyor.. Balık zaten söz konusu bile olamaz. Şefkat ve paylaşım açısından, ayrı dünyaların yaratıklarıyız..

Peki neden erkekler değil? Bana soracak olursanız, ilk başta yazdığım sebeplere bir dönmek gerekir. Demek ki diyorum, erkekler daha az pişmanlık ve eksiklik hissediyor hayatlarında, ya da onlar başka türlü doldurmayı tercih ediyorlar bu boşlukları..
  • vercingetorix  (08.10.13 19:14:13) 
1-Erkek versiyonunu gördüm, beri geliyorum.:) Susanoğlu'nda vardı, 2 sene önce akciğer kanserine yenildi maalesef.


  • istinyede bekle  (08.10.13 19:15:06) 
he benim o. ama yaş daha 19 gülüm teyze değilim olur mu? evde çok kedim yok çünkü evim göt kadar öğrenci evi. ama sokakta bulduğum sahiplendiremediğim kedileri okula götürüyorum. sonra onlara mamalar alıyorum, evdeki kedilere aldıklarımdan. sonracıııma mamalar yapıyorum elcaaaazımnan misler gibi. pijler kendilerini hiç sevdirmiyolar bile ama besliyorum. şimdi sorulara bakiym...

1- erkeklerin de aynısı olabileceğini düşünüyorum ama kadınların daha çok olmasının sebebi bence hormonlar ve sonucu olarak da anaçlık duygusu.

2- korumaya aldığım hamile köpeklerin, kurtardığım bebek köpeklerin sayısı yok. ama uzun süreli bakamıyorum onlara çünkü köpek çabuk bağlanıyor sen gidince ağlıyor sonra bırakamıyorsun. ama mama/yemek veriyoruz onnara da. neden vermeyelim?

3)o da olur. ama bence olay okşama isteği. gerçi ben balıklarımı da okşuyorum lan... yeaaa sokak balığı buldum da ben mi almadım evime allahalla. sebep bu bence. yardıma muhtaçlıkları daha az olan hayvanlarla daha az ilgileniyoruz.
  • mutevazi  (08.10.13 19:17:18) 
@mutevazi: olmaz be gülüm sen "teyze" değilsin :)

@istinyede bekle : gel baba gel :)

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar mantıklı gözüksede işin içinde sanki daha derin şeyler var. Bir apartman dairesini kedilere özel kullananı var. Kira veremeyecek durumdaki bir aileyi koymuyor boş evine, kedi dolduruyor. Kendi yaşadığı evinden bile bahsetmiyorum bakın. Boş dairesine kedi dolduruyor diyorum.

Daha derin birşeyler var ama anlayamadım ve acaip saçma geliyor.
  • Nocturne  (08.10.13 19:41:41) 
yuh tikelememiş beni teyze değilim diye. :(((

ya sadece kedileri seviyor olabilir. olabilir yani insanları sevmiyordur belki? ben de zorda olan birini doyurmak yerine gidip kilosu 25 liraya mama alıyorum mesela veletlere. ya da ne bileyim yeri geliyor kendim yiyemiyorum ama tavuğun en güzel yerini yediriyorum kedilere. yani biraz bağımlılık yaratan canlılar bbunlar... o kadar abartanlarınki muhtemelen psikolojik birtakım rahatsızlıklarla tetiklenen bir şeydir ama, yani ben de hayvanları insanlardan çok severim meselam. fazladan evim olsa kedi barınağına çevirebilirim.
  • mutevazi  (08.10.13 19:48:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.