[]

yemek

aksam hatun kişiyle kırmızı şarap içip muhabbet edicez biraz aklımda migrostaki peynirlerden oluşma bir tabak ,sarımsaklı ekmek, domates soslu makarna ve ızgarada kaşarlı tavuklu mantar var nasıl gider sizce varmı başka güzel yemek önerilerini




 
on numara hocam fazlası var eksiği yok.


  • sifirin altinda  (08.10.13 16:59:46) 
tatlı-meyve olaraktan da bişi düşünebilirsiniz belkim. puding falan? meyve salatası?

bir de sanki bütün diğerlerinin yanına ana yemek tavuk değil de kırmızı et daha giderdi bence. kırmızı şarap-kırmızı et geyiği açısından demiyorum ama.

afiyet olsun :)
  • neyleyim  (08.10.13 17:08:20) 
Üzüm de ekle.


  • shejia  (08.10.13 17:17:29) 
sarımsaklı ekmek ve makarna mı?

makarna yapma. illa pratik olan bu banane diyorsan, bol deniz mahsüllü bir makarna olsun..
diğerleri gayet hoş.
hafif bir tatlı da olsa süper olur. (çikolata soslu meyve salatası gibi)
  • jimjim  (08.10.13 17:35:57) 
sarımsaklı ekmek için bi tarif verebilirim, baget ekmeğin arasına sarımsaklı tereyağını (istersenik kekik de ekleyebilirsiniz biraz) sürüyorsunuz, kapatıp çok az fırında bekletiyorsunuz, sonra çıkarıp dilimleyip tekrar fırında hafif kızarana dek bekletiyorsunuz, afiyet olsun.

makarna ve tavuğu aynı potada eritebileceğiniz, alfredo soslu makarna yapabilirsiniz. sos krema, tavuk, mantar içeriyor.

peynirlerin yanına, üzüm de şahane olur. seviyorsanız füme şarküteri ürünleri de güzel olur.

kırmızı et ve patates püresi yanına da yine bir sos ekleyebilirsiniz. domates sos olabilir ya da farklı bir şey olsun diyorsanız mesela hani kırmızı tatlı erikler var ya, onları ince ince dilimleyip tereyağda kızartırsanız, et ve püreye çok yakışır.
bezelye haşlayıp, blenderdan geçirerek, biraz krema ve karabiber ilavesiyle şahane bir sos elde edebilirsiniz yine etin yanına.

ya da lazanya yapabilirsiniz, kırmızı şarapla şahane olur. dilerseniz lazanya tarifi de verebilirim, oldukça basittir ve güzel görünür.

tatlı olarak da güzel bir çikolata kafidir bence, o da şarapla güzel olur.
  • elmali kurabiye  (08.10.13 17:43:32) 
çok çok teşekkürler herkese


  • denizrocket  (08.10.13 18:04:11) 
Peynir önereyim:

Gouda
Kars Kaşarı
Parmegiano Reggiano ( ince ince, zar gibi dilimlenecek) karışımı
Yanında kuru incir, üzüm kayısı, ceviz içi
Bence bunlarla altlık yapın, 2. şişe ile Dominos Italiano ;)
Şarap almadıysan da Metrodan Casaba
  • Ruprect  (08.10.13 18:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.