[]

Köpek Eğitimi

Daha önce rottweiler cinsi bir köpeğim vardı. Bir komşumuz artık bakamayacağı için bana vermişti. Yalnız hayvanı nasıl yetiştirdiyse artık çok vahşiydi ve asla laf dinlemiyordu. Birine saldırmasın diye gecenin köründe gezmeye çıkarıyordum sadece. Şimdiyse iş yerimde yeşil, ağaçlık bir alanım var ve buraya bir köpek almaya niyetliyim. Ama az önce bahsettiğim mesele yüzünden laf dinlemesi çok önemli. Alacağım köpeği eğitime göndermek istiyorum ama sanırım oralarda da hayvanları dövüyorlar. Temel eğitim için ne yapmam gerekir bilen eden var mı?




 
egitimde kopegi dovmezler, en azindan adi sani belli bir yere gonderirsen. egitim icin en onemli husus kopegin uyacagi kurallar koymak. yani muhakkak bir kac kural olmali evde, koltuga cikma, kagitlari parcalama, oyuncaklari yatagin altina goturme, insanlarin ustune ziplama vs vs. kural ihlalini her gordugunde cezalandirman gerekiyor, hayir diye bagirmaktan tut, banyoda 5 dakika kalma cezasi ya da cok cok kotu durumlarda(birini falan isirirsa mesela) boynundan tutup yere sirtustu yatirmak gibi.
ayrica otur yat kalk pati ver vs gibi seyleri de odullendirerek ogretmeli ve arada bunlari uygulayarak ara sira buyuk oduller vermelisin. yani ogretirken kucuk bisuviler, ogrendikten sonra uygulamalarda arada sirada buyuk kemikler/oyuncaklar vs olmali.
gunluk hayatta yapilmasi gerekenler odul veya ceza kapsamina girmemeli. mesela yemek ve su odul veya ceza olarak kullanilmamali. tuvaleti icin disari cikmak da.
  • beriberi  (08.10.13 11:10:06) 
Eğitime göndermeyin. Referanslı bir eğitmen bulun, o eğitmen evinize gelip sizinle birlikte köpeğinize eğitim versin. En sağlıklısı bu olacaktır.


  • spooky  (08.10.13 18:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.