[]

Laptop Adaptörü İçin Tavsiye

Arkadaşlar, kullandığım laptopun pilinin şarjı 30 dakika içinde bittiğinden yeni bir pil aldım, ancak bu sefer de yeni pil şarj olmamaya başladı. Ancak bilgisayarı kapatıp, şarj kablosunu söküp birkaç dakika sonra takarsam pil şarj ışığı yanıyor. Buradan adaptörümün arızalı olduğu sonucuna vardım, bu çıkarımda hatalıysam uyarın lütfen.

Laptop Dell marka, adaptör 19.5v 6.7a değerleriyle çalışıyor. Orijinal adaptöre bir dünya para vermeye gerek var mı? Muadil markalardan güvenilir olanları hangileridir? Daha önce muadil markalı adaptör alanlar, markalarını da belirterek memnun kalıp kalmadıklarını yazabilirler mi? Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum.


 
ilk sorunuza bir şey diyemiyorum.
ikinci soru için 19,5v 16,7A ise güçlü bir adaptör olmalı normalde 5A falan oluyor.
buradan orjinallerin fiyatlarına bakabilirsin. www.dparca.com

ben dell 1525 kullanıyorum adaptörüm orjinal değil. dell bilgisayarlar genelde orjinal olmayan adaptörleri tanır, bilgisayarı açtığında, başlangıçta uyarı verir. bios tan o uyarıyı kapatman gerekebilir. www.askvg.com

ayrıca dell iğneli adaptörleri hp iğneli adaptörleriyle birbirine karışıyor genelde. taktığınız zaman bilgisayar açılır ama adaptör yanlıştır, satıcı yanlış verebiliyor buna dikkat edin, (hp nin iğnesi biraz daha geride oluyor)

adaptör almaya giderken bilgisayarınızı da yanınızda götürürseniz iyi olur, yukarıda demiştim ya bilgisayar adaptör seçebiliyor. çalışıyr ama şarj etmez, "şarj olmuyor" diye uyarı verir. bu söylediklerim dell için geçerli, diğer markalarda genelde böyle problemler olmuyor.
  • vincenzo  (08.10.13 10:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.