[]

Muhendislik okuyanlar sizce haklı mı

Okuyan butun muhendislik ogrencileri,size tavsiyem gidin ve derhal devlet kapisinda konuslanabileceginiz bir meslek secin! Cunku is hytnda bi amele gbi kullanilicaksiniz, o sizi heyecanlandiran sistemler, analizler, dahiyane beyin firtinalari, tasarimlar gercek hayatta yok , onlar kitaplarda okudugunuz masallardan ibaret. Kurulmus bir sistemin korelmeye mahkum köleleri olacaginiza, en azindan kadro gibi bi tapunuz, iyice bir maasiniz ve en onmlisi mesai btmyle beraber sosyal bir yasantiniz ve huzurlu uykulariniz olur... Ben, yolun basindayken sizleri uyarayim!




 
haklı. olan biten aşağı yukarı bu.


  • ron dennis  (07.10.13 22:22:51) 
adam haklı beyler.
sosyal hayat istiyorsanız, işkolik değilseniz, inernetten gazetemi okuyayım, sabah geniş geniş kahvaltımı yapayım diyorsanız mühendis olmayın, olursanız da tek amaç devlete kapak atmak olsun.

  • sttc  (07.10.13 22:30:29) 
this means "sırtını devlete dayıycan hacı"


  • feykalade  (07.10.13 22:32:10) 
inanmayın beyler


  • bigl0rd  (07.10.13 22:38:27) 
O kadar çabuk pes etmeyin.
Piyasa resmen tasarım yapacak, üretecek mühendise aç. Ama bunları yapacak kalifiye mühendis az.

  • johan sebastian  (07.10.13 22:39:20) 
Haklı. Denecek başka bir şey yok.


  • devilred  (07.10.13 22:39:35) 
bu fikre katılmıyorum.


  • MouseP  (07.10.13 22:42:42) 
yüzde yüz hak veriyorum. sadece mühendisler için de geçerli değil mimarlık, peyzaj mimarlığı vs teknik elemanların çoğu özelde amelelikten başka bir şey yapmıyor. hem sahada şantiye ortamında çalışmış hem de ofiste proje çizmiş biri olarak diyebilirim ki şimdiki aklım olsa başka bir bölüm seçerdim. hatta seçmezdim de anasını satim direkt filan ticarete atılırdım. üniversite mezunu insana "kamyon kullanabilir misin, fidan taşıyabilir misin?" diyen mallar mı ararsın, şantiyede amele çavuşluğu yaptığına mı yanarsın yoksa çılgın projeler çizeceğini hayal ederken ofisin photoshopçusu haline gelmene mi? bir hakediş imzalatmak için üç kuruşluk insanların peşinde koşup, kaprislerini çekmekten bahsetmiyorum zaten. "tatlı getirmezsen, yemek ısmarlamazsan imzalamam" diyenden "boş boş duracağına sayfaları çevir de imzalayayım yoksa imzalamam" diyene kadar her çeşit mala şahit oldum. çalışma saati diye bir şey zaten yok. bu kadar çektiğinizin karşılığı ise saçmasapan ücretler. ha ücret iyi olsa bile bir yerden sonra gerçekten düzenli bir hayat istiyorsanız o para için bile çekilecek çile değil. ya kontrolün memleketinden gelen etleri otogardan alıp adamın evine taşıdığımızı biliyorum. daha ne saçma işler yaptım hatırlayamıyorum bile.

bu konuda çok doluyum.:P belediye ortamında çalışıyorum, memur değilim. memur olan mühendislerin ne yaptığını söyleyeyim: hiçbir şey! arada iyileri yok mu illa ki var ama mesela adam makina mühendisi, kpss ile gelmiş. tesisat projesi lazım, adam "1 ay sonra gel işim var" diyor. bakıyorum işi de internetten acun un yarışmasını izlemek. "e bu iş acil" diyorum, "yaa kolay aslında ben sana örnek proje vereyim kopyala yapıştır oradan" diyor adam. öyle olmak var gerçekten, adam çözmüş işi valla.
  • dust in the wind  (07.10.13 22:49:35) 
boğaziçi, koç mezunları falan ne durumda peki?


  • kibrit kutusu  (07.10.13 22:53:25) 
bu arada dediklerim belediye ile çalışan firmalar için geçerli, daha büyük kurumsal firmalarda maaşlar nispeten daha iyi 2000-3000 gibi hatta daha da artıyor. gecesi gündüzü yine yok belki ama kurumsal firmada çalışmak her zaman daha iyidir.

sabancı da üretim sistemleri mühendisliğinden(öyle bir şeydi ya da hatırlamıyorum) mezun arkadaşım iş arama sürecinde bir firmaya toplam 9 kere mülakata gittiğinden bahsetmişti. onların işe alımları da inanılmaz zorlu oluyormuş dediğine göre. büyük bir firmada iş buldu ama kendi işini mi yapıyor hayır, pazarlama bölümünde. valla zor, gerçekten istediğiniz tasarımları yapabileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz firmalar tabii ki var, yok değil. ama maalesef gerçekten sayıları az.

işkolikseniz - özel
kendinize ve ailenize ayıracağınız vakit öncelikliyse - devlet
  • dust in the wind  (07.10.13 22:59:24) 
bizim millet götünü yayıp yatmaya alışmış. ekvator kuşağındaki ülkelere bakın bir tane gelişmiş ülke yok. bu tiplere aylık 6000 tl maaş vereceksin, 3 ayda bir çift maaş, sikinin keyfine göre işe gidecek, tek bir kişi laf etmeyecek, eli sıcak sudan soğuk suya değmeyecek.

vergi mükellefi olmaktan korkacaksın, ar-ge'de çalışacak mühendislik zekasına sahip olmayacaksın ondan sonra beni köle gibi çalıştırıyorlar deyip ağlayacaksın. kur kendi işini madem öyle. kuramıyorsan da sende kafa yoktur anlamına gelir. sistem nezninde amelesin. bu kadar basit. kimsenin gücüne gitmesin.
  • bigl0rd  (07.10.13 22:59:56 ~ 23:04:04) 
sonra türkiye niye gelişmiyor.


  • glamdr1ng  (07.10.13 23:04:34) 
bu ülke sizin gibiler yüzünden gelişmiyor diyenler ülkenin gelişmesini isteyen var mı ki türkiye taşeron bir ülke ve bu düzenle öyle de kalacak, sistemin işine gelen bir durum bu.


  • feykalade  (07.10.13 23:08:53) 
bigl0rd +1000


  • elmali kurabiye  (07.10.13 23:34:23) 
bir ihaleye girerken bile ihaleyi kimin alacağının belli olduğu bir ortamda iş kurmaktan bahsediliyor enteresan. elektrik alanında o konuda iş kurup şimdilik iyi kötü giden arkadaşlarım var evet. ailemin hemen hemen hepsi mühendis, ben de p.mimarıyım maalesef kendi mesleğimde öyle ar-ge filan hak getire. ben çok çektim, şu an iyi durumdayım gayet istediğim projeleri çizip uygulatıyorum ama genel olarak bizim durumumuz budur. mühendislerin ve mimarların bu durumda olmasın da kişisel yeteneklerinin bir payı olduğunu düşünmüyorum. bizde de hata var mı, elbette var. ya adam "sen yeni mezunsun sana 1000 lira bile çok sana iş öğreteceğiz burada heralde" diyor mesela mühendise. biliyor da yerine o paradan çok da düşüğüne it gibi çalışacak mühendislerin olduğunu. sorun nasıl çözülür bilmiyorum da mimarlar mühendisler it gibi sömürülüyor, sömürmesinler kendilerini diyorsun e bu işsizlikte hayat şartlarında nasıl olacak bu diyorum ben de. insanlar mecbur çalışmaya. ne bileyim böyle yani durum.


  • dust in the wind  (07.10.13 23:34:58) 
bu yazılan doğru çok doğru.


  • basond  (08.10.13 17:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.