[]

kahve için süt köpürtmek

evde kahve keyfi yapayım diye tchibo'dan süt köpürtücü aldım.

ürün şu: www.hepsiburada.com

sütü gayet güzel köpürtüyor. bir miktar french pressde hazırladığım kahvenin üzerine bu köpüklü sütü ekliyorum. tadı falan çok güzel oluyor ancak benim sorunum bu köpüğün çok çabuk sönmesi.

bu kahve zincirlerinde içtiğimiz kahvelerde böyle bir şey olmuyor, onların farkı nedir, filtre kahveyle değilde espresso ile mi karıştırmaları yoksa süt köpürme işleminin değişik olması mı bilenler açıklayabilir mi, ayrıca bu elimdekilerle başka neler yapabilirim tarif öneriniz var mıdır?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 
Onlar espresso aletine bağlı olan ve sıcak hava üfleyen bir aksesuarla köpürtüyorlar. Daha pro bir yöntem olduğu için daha yoğun olabilir. Sütü sıcakken mi soğukken mi köpürtüyorsunuz?


  • whoosie  (07.10.13 12:46:38) 
sut ilikken daha iyi kopurur.

bir de cafelerde profesyonel buharli kopurtuculer vardir ki onlarla kopurtulen sut beton gibi olur ve sabir bir sekilde olur. whooise dogru demis

www.reneka.com reneka mesela o bicim makinedir. bunun kopuguyle es tutulmaz
  • exlibris  (07.10.13 12:53:54 ~ 12:55:06) 
@whoosie, @exlibris
sütü kaynamasına yakın alıyorum ocaktan, yani kaynamıyor ama sıcak. ılıktan kastınız iyice soğumaya yakın olması mı? o zaman içerken kötü olmaz mı :) aslında bu haliyle de bayağı köpük oluyor ama işte 10dk dursun hepsi sönmüş oluyor, herhalde dediğiniz pro aletlerin farkı.

  • yue  (07.10.13 13:05:12 ~ 13:05:44) 
süte biraz su ekle ve yukarı,aşağı yöntemiyle yüzeyde yapmaya çalış köpüğü

edit: ayrıca sütü hiç kaynatma direk soğuk sütü köpürt zaten buhardan ısınıp köpürecektir
  • GibsonRules  (07.10.13 13:08:54 ~ 13:09:25) 
@GibsonRules
bendeki köpürtücü buharlı falan değil, ucunda bir tel var düğmesine basınca dönerek sütü çırpıyor, böylece köpük oluşuyor. buharıyla ısınır dedin ya ondan dedim, ben mi yanlış anladım acaba.

  • yue  (07.10.13 13:15:27) 
Kahve dükkanlarındakinin farkı, basınçlı sıcak buhar ile sütü soğukken köpürtmeleridir.
Sizdeki sistemde ayran köpürtür gibi çırparak köpürtmesinden dolayı köpüğün çabuk sönmesi kaçınılmaz.

Evde uzun zamandır Delonghi Espresso-Cappuccino makinası kullanıyorum. Kendinden köpürtmesi var ve basınçlı buhar ile köpürtme yapıyorum. Şimdiye kadar köpüğün sönmesi gibi bir sorunla karşılaşmadım.
  • bugraa  (07.10.13 13:31:06 ~ 13:32:07) 
kopurmus sutun ideal sicakliginin 65-70 derece olmasi lazim. bunu nasil olcucem derseniz bilemiyorum. ama kesinlikle kaynama kontasina yakin olmamasi lazim. sutun uzerinden buhar cikmaya basladiktan sonra yarim dakika kadar daha atesin uzerinde tutun. sutun kokusunu almamaniz lazim. o zaman sut "yanmis" oluyo ve o guzel sut kopurmez.
sutu kopurttukten sonra cezve (ya da ne kullaniyosaniz) onu cezvenin kendisiyle cevirin, yani cezveyle daireler cizin sonra iki uc defa tezgaha vurun (arada kalmis kopuklerin yuzeye cikmasi icin) sonra biraz daha cevirin ve kahvenin uzerine oyle koyun.
en iyi sonuca boyle yaklasirsiniz ama hic bi zaman buharli kopurtucuyle yapilmis gibi olmaz.
  • lamartin  (07.10.13 13:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.