[]

Çok abuk sistem sorunu. vidyodan vidyoya geçerken 10 numara sapıtma...

sistem abuk bir sorun peydahlandı. neyden önce, neyden sonra ortaya çıktı onu farkedemiyorum. tüm gözlemlerimi aktarayım.

bu soruna genel olarak "periyodik olarak arka arkaya dizi film izleyememe" ismini verdim.

en genel özelliği 1,2,3 vs dizi filmden sonra bir sonrakini açınca sistemin sapıtması. ta ki sistemi yeniden başlayana kadar. ondan sonra bu sorun da yeniden başlıyor.

kmplayer kullanıyorum genelde. bilgisayarı açtım. playlistte 3 tane mkv bölüm attım. 1. bölümü izledim iyi güzel. sıradaki bölüme geçiş anında önce bir süre bekledi. mouse hareketleri ağırlaştı/sarsakladı. sonra zar zor oynatma penceresi başlama büyüklüğünde açıldı. dizinin sesi akmaya başladı. görüntü simsiyah. rastgele bir sahneye aldığımda sadece resim olarak geldi ve öylece dondu. ses akıyordu. bu esnada sistem acayip sarsak durumda. zar zor görev yöneticisini açıp programı sonlandırdım. ondan sonra mesela imlecin şekli pencere ufaltma büyültme simgesi olarak kaldı. ve sistem 10-15 sn'ye bir 1-2 saniyelik donacak şekilde stabilite kazandı. el mahkum sistemi yeniden başlattım. aynı dosyayı açtım. sorunsuz aktı.

bu olay bazen 1 dosya sonrasında yaptığı gibi. bazen 3 dosya sonrasında yapıyor. mesela akşam birşey izleyip, sistemi downloada açık bırakıp yattığımda... ertesi gün yeni birşey izlemek istediğimde direkt böyle sorunlu başlıyor.

bazen de bir vidyo dosyasına tıkladığımda sistem şak diye resetleniyor.
hiç mavi ekran almıyorum ki olayı anlayayım.

sistemde 8 gb ram var.
win 7 var.
işlemci q6600.

senelerdir kullandım. sorun yoktu. win7'ye geçtikten bir süre sonra oldu bu. win7'ye de 2-3 ay önce geçtim.

neler önerirsiniz? fikirleriniz nedir?

 
:) denememiş miyimdir acaba bunu?

hiç alakası yok malesef. şu bölümü es geçmeyin:

"mesela akşam birşey izleyip, sistemi downloada açık bırakıp yattığımda... ertesi gün yeni birşey izlemek istediğimde direkt böyle sorunlu başlıyor. "

yani programı kapatıp ertesi gün yeni bir dosyaya tıkladığımda da başlıyor. "playlist" burada etkisiz eleman...
  • matrix  (06.10.13 19:30:57) 
arkadaşım mahsus mu yapıyorsun bilmiyorum ama ben burada player yarışı içerisinde değilim. sözlükte yapın o sidik yarışını. bs player ile başlayıp kmp ile devam eden insanım. elimin altında gom da var vlc de var. media player classic de var. gerektiğinde onlara da başvursamda gönlümdeki yerini koruyan kmp'dir.

ama sırf senin için herşeyi silip gom ile deneyeceğim de bir ara. o araya kadar başka alternatif çözüm önerileri olan varsa dinlemek istiyorum.
  • matrix  (07.10.13 01:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.