[]

sinir-öfke kontrolü

merhabalar pazar şekerleri,

öeh

benim bir derdim var. konrtol edemiyorum şu kahrolası sinirlerimi. obsesif ve kompulsif teşhisim var. ilaç almayı istemiyorum.bilinçli olarak uyuşmak ve hissizleşmek istemiyorum. daha önce kullandım çünkü. üç dört ay öncesine kadar kendimi telkinlerle başa çıkabiliyordum. haliyle ocd öfke problemi de yapıyordu ama dediğim gibi kendimi bastırabiliyordum ya da bir çıkar yol bulabiliyordum.
son aylarda üzerimde yoğun stres ve mutsuzluk vardı. artık kontrolmü sağlayamıyorum. öfkelendiğimde sol kolum, yüzümün sol tarafı ve ayaklarım uyuşuyor. ellerimden başlıyor tabii uyuşukluk ama soluma vuruyor daha çok. ellerim titriyor şiddetli bir şekilde. bazen nefes alamıyorum. bunları yazmayı unutmuşum biraz önce.
tartışmalar yaşıyorum haiyle, bunlardan kaçsam da kendimi içlerinde buluyorum. bilhassa ilişkim içerisinde.
doktora gitmek istemiyorum.
nasıl baa çıkacağım ben bu sinirle? nasıl sakin kalacağım?
yoruldum artık ve bir an bu sinirle gelen uyuşukluk kalıcı olursa diye korkuyorum. çünkü günden güne geçme süresi uzuyor ve ağrı da meydana geliyor. zor sakinleşiyorum.

hiçbir şeye odaklanamıyorum ders çalışamıyorum. nasıl olcak bu? nasıl durdururum?
22, kadın.

teşekkür ederim.


editlendi.

 
sinirlenme, değmez kendine ettiğin zarara vs desek de ikna edemeyiz ki, karakterin olmuş. kendin karar verip çaba göstermelisin, arkanı dönüp gidebilmeli, vurdumduymaz olmayı denemelisin.


  • sttc  (06.10.13 18:17:34) 
ilaç kullanmak istemiyorsan psikoloğa gidebilirsin. o değil de umarım ilacını kafana göre almayı kesmemişsindir. onları çat diye bırakınca da ani krizler gelebiliyor.


  • blues buzz  (06.10.13 18:21:46) 
psikoloğa başvur hocam. izmirde yaşıyorsan çok iyi bir tane tanıyorum.


  • anorthosis famagusta  (06.10.13 18:24:12) 
@sttc, ben böyle biri değildim. sakinlik nedir bilirdim, sakin kalır ve kolayca sakinleştirirdim çevremdekileri. gülerdim, mutlu olur, ederdim. haklısın sanırım, karar vermeliyim.

@blues bluzz, hayır, doktor kontrolünde kestim ilaçları. 4 yıl oluyor. psikologa gitmeyi ben de düşündüm ama hiçbir şey konuşamıyorum. bunları yazmış olmam bile bir mucize.

@anorthosis famagusta, ankaradayım. çok zorlanıyorum bu şekilde. gidemem sanırım psikoloğa.
  • retronology  (06.10.13 18:29:23) 
@divit, ne bağırması, zenginliği fakirliği arkadaşım? ne saçmalıyorsun sen?


  • retronology  (06.10.13 19:03:47) 
Rahatsızlığınız var, teşhis konulmuş, ilaç almam diyorsunuz, psikoloğa gitmem, doktora gitmem, e nasıl iyileşeceksiniz?

yeni bir doktor bulun
  • mea maxima culpa  (06.10.13 19:20:48) 
tutman gerekiyor kendini başka çaresi yok. sinirlendiğinde herkes çok sinirlenir, sinirlendiğin anda söylediğin şeylerden yarım saat sonra çok pişman olacağını düşünerek kendini kontrol edebilirsin belki. ben böyle yapmaya çalışıyorum ve işe yaramadı değil.


  • neil manke  (06.10.13 19:37:49) 
doktora degil, psikologa gideceksiniz.

daniel goleman'in duygusal zeka isimli kitabini okumaniz lazim ayrica. oradan ogrendikleriniz isinize yarar.
  • compadrito  (06.10.13 19:53:25 ~ 19:54:49) 
ilişki niye vardır? tartışmalara girip sinirlenmek için mi? ya da başka bir şeye sinirlenince stresini beraber atmak için mi?

değer mi amk çocuk sadece yakışıklı diye bunlara katlanmak?

ilişki yaşadığın kişiyi değiştir.
  • eyyor  (06.10.13 20:21:26) 
@neil manke, şimdiye dek böyle geldim zaten. olan bana oluyor. konuşamıyorum, öfkemi yansıtamıyorum. yani kızmak istesem, bağırmak istesem de yapamıyorum. birkaç söz ediyorum, onlar da kötü sonuçlara mal oluyor zaten. gecenin kaçı olursa olsun atıyorum kenimi sokağa. biraz öyle sakinleşebiliyorum.
yine bu kontrolü almam lazım, ama nasıl?

@compadrito, bakacağım. teşekkür ederim.

@eyyor, her şeyim, canım kalbim vs. onları ne yapıcaz peki? değer mi öfkeye, zarar görmeyi? değer demeye korkuyorum bazen, kendim için, içimden geçiyor ama değer demek. neden yakışıklılık diye sığ bir yorum yaptın ki?
ama bilemiyorum işte.
nereye kadar değecek diyorum sonra da? bu yaşta bir insan için değer mi? şu an bu kadar derin düşünmek istemiyorum. sevip sevildiğimi biliyorum. bu yeter diyeceğim şimdi. bazen dilim varmıyor. neyse çok kurcalamayayım.
  • retronology  (06.10.13 20:30:19 ~ 07.10.13 01:49:50) 
sadece bundan yola çıkarak teşhis konulmaz veya hareket edilmez elbette; ama saydıkların, şikyaet ettiğin şeyler panik atağın ve pasif agresifliğin belirtilerine kısmen uyuyor. bunları, çıkış noktalarını vs. incelersen kendin hakkında bir farkındalığa sahip olur ve kendini daha iyi tanırsın.

adını hatırlayamadığım bir filmde bu konuda biri sana benzer bir sorunu olan danışanına şöyle bir şey anlatıyordu.
"insanlar iki çeşittir.
birincisi marketten alışveriş yaparken olabilecek en küçücük bir aksilik olduğunda kasiyere bağırıp çağırır; sinirini boşaltır, rahatlar...
ikincisi ise kasiyerdir, müşteri bağırır ama umursamaz; işini kaybetmemek için susar. sonra bir gün gelir, silahını çeker ve marketteki tüm müşterileri vurur.
sen kasiyersin."

bu repliğin geçtiği filmi bulabilrsen izle derim.
hatta ayrı bi duyuru aç belki bilen çıkar.
ilaç olmasa da en azından bir psikoloğa ihtiyacın var. olmadı dövüş sporlarına merak salabilirsin.

filmlerin adını buldum:
- analyze this
- analyze that (ilkinin devamı sayılır)
  • dafaiss  (06.10.13 21:10:44 ~ 21:18:24) 
cevabını kendin vermişsin işte; bu yaşta bu eziyeti çekmeye değer mi? dünyaya iki defa geleceğini zannediyorsan yanılıyorsun.


  • eyyor  (06.10.13 22:59:55) 
@dafaiss, mutlaka izleyeceğim. teşekkürler.
yorumunda da haklısın..

  • retronology  (06.10.13 23:53:17 ~ 23:56:00) 
çok alakasız olabilir ama ben de bu ara aşırı gerginim, stres sorunlarım var. çarpıntı ve panik atak başladı. arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine yok rezeneydi yok papatyaydı gibi yatıştırıcı bitki çayları içiyorum. psikoloğa zaten kesin git. ama bitki çaylarını da denemeni öneririm gereksiz bir sakinlik ve yatışma hali veriyor.


  • rakunzelll  (07.10.13 00:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.